Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brumík

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

market.s

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 003 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny46,05 g
Tuky95,28 g
Vláknina9,77 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy153,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve utřeme tři žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a horkou vodu a směs šleháme do pěny. Krok 2: Do směsi přisypeme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink (prášek), citronovou kůru a vanilkové aroma. Z bílků a soli ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Krok 3: Formu vymažeme a vysypeme. Část těsta obarvíme kakaem a vlijeme ho do formy jako první (do oušek, tlapek, bříška, očiček a čumáčku), těsto je tekuté, takže budeme potřebovat hodně trpělivosti. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut. Upečeného brumíka necháme vychladnout, potom podélně rozřízneme, namažeme nutelou, přiklopíme zpět a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 4. 2014

Poznámka autorky market.s

Po dlouhém hledání "brumíkovského" těsta jsem konečně našla něco, co je pravému brumíkovi podobné. Inspirovala jsem se u nováckého Ládi Hrušky a jeho velikonočního beránka. Těsto vydrží velmi vláčné a měkké. Pravému brumíkovi se přibližuje i díky nezapečené čokoládě ale namazané nutele nebo jiné oříškovo-čokoládové pomazánce až do vychladlého těsta. Zapečená čokoláda totiž po chvilce ztuhle a zhořkne.

Vaše připomínky a tipy na zlepšení velmi uvítám, aby jsme se nakonec dopracovali k brumíkovi, který je nejpodobnější originálu:)

forma na velkého brumíka k dostání buď v prodejně Tescomy nebo v Lidlu, cena cca 150 kč

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brumík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9Yk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brumík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9Yk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dobrý den, prosím, na kolik stupňů mám rozehřát troubu????
Děkuji

market.sv 24. 6. 2014 14:50
Formu sezenes treba v tescome...ja ho koupila v lidlu, ale maji ho tam jen nekdy

Devcata kde sezenu formu toho brumika?:-)

Monika Dobšáková 19. 5. 2014 08:41
Ahoj, sk ušila jsem ho udělat a je Božský dobrý i dětem moc chutná.:yes::-));-)

formu máme, tak to vyzkoušíme :-p, to se bude malému líbit :-K:yes:

tak ten je :yes:

Tématické fráze:
brumik recept, brumík, recept brumik, domácí brumík, recept na brumíka, domácí brumík recept, těsto na brumíka, brumik.cz, recept na brumík, jak upéct brumíka, recepty brumík, brumik recepty, recepty na brumíka, brumik testo, bananovy brumici, banánový brumík recept, pečeme brumíka, brumík-recept, forma na brumika, banánový brumík

Suroviny:
vejce, mouka hrubá, cukr vanilkový, vanilkové aroma, olej, voda, prášek do pečiva, citron, sůl, pudink vanilkový, nutella

Přidat fotografie receptu