Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dolejs dolejs

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 369 kJ /
1 044 kcal
Bílkoviny39,15 g
Tuky64,84 g
Vláknina5,38 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,61 g
Sacharidy73,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce ( asi 15 minut ), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte „váleček“, ze kterého budete ukrajovat asi 2 cm velké noky. Ty vhazujte do osolené vroucí vody. Až vyplavou, jsou hotové. Krok 2: Prosciutto (sušená šunka ) nakrájejte na nudličky, šalvěj natrhejte na kousky, rajčátka přepulte. Rozehřejte olej, krátce vše orestujte a poté přimíchejte noky.
Noky servírujte posypané strouhaným parmazánem.

Zveřejněno 24. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNGP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí gnocchi se šalvějí a prosciuttem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNGP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Co je to Prosciutto?
V italštině se prosciutto jednoduše překládá jako „šunka“. Existuje prosciutto crudo, syrová sušená šunka a prosciutto cotto neboli vařená šunka a několik dalších typů.

:-)<3:yes: recep i foto se mi líbí :-K

Paul Sulc 27. 4. 2014 18:33
Miquel: Ja se tak uz 40 let jmenuji. Ziji v USA , anglicismy v cestine zasadne nepouzivam, existuje -li ceske slovo. Nepotrebuji ukazovat, jak jsem "mezinarodni".

Osobne bych to tez nazvala "noky", autor pouzil hrubou mouku, ktera se na bramborove "gnocchi"(italske) nepouziva. Bud hladka a nebo semola(mouka z tvrde psenice).
Co se tyce vyrazu "prosciutto", tez by bylo dobre upresnit jake. Prociutto v italstine znamena "jen" sunka(obecne). Tim padem neni jasne zda syrova ci varena, tedy zda crudo ci cotto.
Slovo gnocchi se v italstine vyslovuje skoro stejne jako v cestine - NOKY, tedy italske GN = ceske N s hackem.
Miquel, to jen tak na vysvetleni, je mi jasne, ze autor pouzil prosciutto crudo.
Dodam, moc hezky recept!

Paul Sulc: úplně zbytečný a absurdní (nesmyslný) komentář, asi jako tento můj, ale nedá mi to nereagovat. Někdo kdo si stěžuje na používání cizojazyčných názvů a podepíše se jako Paul, mi přijde opravdu vtipné. Jen tak mimochodem slovo prosciutto vám v receptu nevadí?

Paul Sulc 27. 4. 2014 03:06
Nestacilo by pouzit starodavny cesky vyraz NOKY ?
Je snad s cestinou neco spatneho, ze se zavadeji anglicismy a jine cizojazycne nazvy tam, kde existuji uz davno ceske? Ale takto to vypada, ze jsme ''mezinarodni,''[:-//:-// ze?

Paul Sulc: Vaše problémy bych opravdu chtěla mít ;-) Autorovi: Recept si ukládám a děkuji za něj :-)

:yes:, ale nevidím šalvěj :-?,no, nic, receptu dávám :yes:

Poslední dobou málo používám šalvěj, protože mně vyhynula, ale sušené mám ještě hodně, tak zkusíme suchou:-)):-)):yes:

Hmm, tak to vypadá hodně dobře:-p

Tématické fráze:
domácí gnochi, gnocchi se salveji, jak se vyslovuje gnocchi, gnochi se šalvějí, recept na domácí gnochi, recepty se salveji, jak se vyslovuje gnocchi?, špagety s prosciuttem, domaci gnotchi, gnochi domaci, gnocchi cesky, gnocchi s proschutem, špagety se šalvějí, recepty na jídla se šalvějí, gnotchi, co vyjadruje vyraz gnochi, gnochi prosciutto, jak se vyslouje gnocchi, gnochi šalvěj, gnocchi z brambor

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, prosciutto, šalvěj, olej olivový, rajče cherry, parmazán

Přidat fotografie receptu