Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené chleby s kopřivami

I ne zcela čerstvý chléb můžeme proměnit v pochoutku. Pomažeme ho směsí z kopřivových listů, vajec, žervé a bylinek, posypeme čedarem a zapečeme. Kopřivy můžeme nahradit i mangoldem nebo špenátem.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 221 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny57,61 g
Tuky82,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,10 g
Sacharidy8,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mladé kopřivy zbavíme stonků a listy důkladně propláchneme. Krok 2: Na rozpáleném oleji je osmahneme, dokud nezavadnou. Krok 3: Do zchladlých přidáme vejce, žervé, posekané bylinky, sůl a pepř a rozmícháme. Krok 4: Směs natíráme na plátky chleba, posypeme nastrouhaným čedarem a zapečeme v troubě vyhřáté na 220 °C dorůžova. Krok 5: Podáváme horké.

TIP: Co uvařit z kopřiv?

Zveřejněno 28. 4. 2014

Poznámka autorky zizala

Volná inspirace - Recepty z farmářského trhu II

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené chleby s kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNRL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené chleby s kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNRL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p:yes::-K

Velmi dobrý nápad:-p. Se špičkami mladých kopřiv mám v kuchyni dobré zkušenosti. Zrovna dneska jsem si říkala, co provedu s chlebem, který mi tam zbyl. Bylinková zahrádka se letos předvádí, dokonce se mi rozmnožil i medvědí česnek, tak bude z čeho vybírat.:yes::yes: +8

magdalenka: Magdi zkus kopřivák, běžné bramborákové těsto s nasekanými kopřivami, nebo zapečené brambory se spoustou kopřiv (a libečku u mě ;-);-))

magdalenka: u nás je mladých kopřiv ještě fůra, zkus svítek do polévky, fritátové nudle s kopřivou, něco určitě najdeš na netu ;-) Četla jsem, ale nezkoušela, zajímavý recept od Airan - slanou bábovku s kopřivou.

zizala: díííík. Mne imponujú takéto veci. Práve som sa včera zamýšľala počas prechádzky po lese, čo so žihľavou, teda okrem toho, že ma popálila. Ale nič ma nenapadlo.:-))

magdalenka: :-)) Tiše jsem doufala, že by se Ti to mohlo líbit ;-)

Tak toto je akoby pre mňa vymyslené!:-)) Dík!:yes:

:yes::yes::-p

zizala:Já to tady nemám při ruce, tak ani nevím, co tam všechno bylo, jen jsem si na to vzpomněla, když jsem to uviděla.

1974andrea: :-) Ne docela, jen jsem se volně inspirovala. Poprvé jsem dělala přesně podle ní a ta hrubozrnná hořčice tam ve výsledku ani nebyla znát, škoda jí. Tak jsem místo ní dala bylinky a vajíčka a chutnalo nám ;-)

Jaruš, to je recept od Hanky Michopulu z Receptů z farmářského trhu, že? Mám ho taky založený k vyzkoušení. ;-)

Tématické fráze:
recepty s kopřivami, zapečené plátky chleba, kopřivový chléb, svítek s kopřivami, kopřivový svítek,recepty, zapečené brambory s kopřivami, chléb z kopřiv, chleba z kopřiv, recepty mangold chleba vajíčko, svítek s kopřivama, co s kopřivami, recepty s kopřivamami, brambory s kopřivami, vajička s kopřivami, jídla s kopřivami, koprivy v chlebu, zapečené brambory s kopřivou, brambory s kopřivama, zapečené kopřivové chleby

Suroviny:
chléb, kopřivy, olej, pažitka, petrželka, dobromysl, česnek mědvědí, vejce, sůl, pepř mletý, sýr žervé, sýr chedar

Přidat fotografie receptu