Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

Polévka příhodná pro jaro, plná typicky jarních surovin, a to chřestu, špenátu a medvědího česneku. Hotovou polévku podáváme s pošírovaným vejcem a dozdobíme chřestovými špičkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 239 kJ /
296 kcal
Bílkoviny22,98 g
Tuky15,54 g
Vláknina14,33 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy12,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, ulomíme špičky a stonky nakrájíme. Krok 2: Vývar přivedeme k varu, vložíme do něho špičky, necháme velmi krátce povařit - cca 1 minutu, vyjmeme je a dáme vařit kousky chřestu. Vaříme doměkka. Krok 3: Krátce před koncem přidáme špenát a medvědí česnek a necháme přejít varem. Krok 4: Mezitím připravíme vejce - pošírovaná nebo natvrdo - podle chuti. Krok 5: Polévku rozmixujeme a dochutíme solí. Rozdělíme na talíře, přidáme do každého vejce a doplníme chřestovými špičkami.

Zveřejněno 30. 4. 2014

Poznámka autorky maris

Inspirace: magazín Albert

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnL8

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnL8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

rozmarynaH: tak to teda taky nevím, že magnesie zvýrazní zelenou barvu:-O:-O:-O, hm, jak píše maruška, furt a furt se učíme, to schválně vyzkouším, máme ji stále doma k pití. Díky za tip, navíc je to i zdravé :yes::yes::yes:

rozmarynaH: Marcelko díky:-), po Magnesii polévka zezelená:-O, no to jsou mi věci, člověk se pořád učí;-):-))

Teda Maruško, ta polévka vypadá fantasticky:-K a musí i tak chutnat:-p:-p Já když někdy doháním zelenou barvu v pokrmu (tady nebylo třeba), tak přidám pár deci magnesie. +9

Děkuju vám,:-) teď je sezona chřestu, třeba se vám bude hodit;-):-)

Moc pěkná polévka, dala bych si :-p:-p

No vida! Ja to rikam furt ze skvela polevka se da udelat bez kapky oleje nebo masla:-p bodik uz leti. Podobnou jsem delala z cukety, bez oleje a vselijakych zbytecnosti, a byla skvela. Az bude na sleve chrest tak podniknu:yes:

Jitkas vraví : "opravdu zdravi na taliri!", ja súhlasím a obdivujem aj tie nádherné farby.:yes:

Anna Kocikova: Aničko, děkuju, ale můžeš dát česnek normální, ten je i v původním receptu z Alberta, já jsem si to upravila:-).

Maruško,mít ten medvědí česnek,tak do tohu okamžitě jdu:-*To je nádhera,mňam:-p:yes::-K

Děkuju vám;-):-)

Uzasna delikatesa, opravdu zdravi na taliri!

Zajímavá kombinace zdravých chutných jarních dobrůtek ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
medvědí česnek, špenátová polévka, polévka s medvědím česnekem, polévka z medvědím česnekem, chrestovo spenatovy krem, pokrmy s medvědím česnekem, špenátová polévka s kopřivy

Suroviny:
chřest zelený, špenát baby, list medvědího česneku, vejce, vývar zeleninový, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu