Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 480 min Doba přípravy: 480 min

480 min (480 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 876 kJ /
1 643 kcal
Bílkoviny79,56 g
Tuky100,97 g
Vláknina26,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,85 g
Sůl45,45 g
Sacharidy92,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Krok 2: Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší celistvé svaly, ještě dále rozřízneme. Maso dle chuti okořeníme, osolíme a opepříme. Bohatě poklademe proužky nakrájené cibule. Krok 3: Na takto okořeněné maso vrátíme kosti a vše dobře společně zarolujeme skoro do původního tvaru a velmi pevně převážeme potravinářskou nití. Zamotané a svázané koleno osolíme, okořeníme a opepříme i na povrchu a zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran do zlaté barvy. Krok 4: Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem. Vložíme opečené koleno a „pomalíme“ na program LOW 8 hodin. Maso následně vyjmeme a zbavíme nitě. Odstraníme vložené kosti a koleno nakrájíme na plátky, které se nám stejně budou rozpadat, ale to nám nevadí, jde především o chuť. U toho receptu „bohužel“ nejde o vzhled. Maso udržujeme teplé. Krok 5: Na pánev si dáme rozpustit lžíci másla a vložíme na větší kusy nakrájenou hlívu ústřičnou. Lehce prohodíme a necháme pustit houbu její obsaženou vodu. Necháme lehce vydusit, posypeme lžičkou mletého kmínu, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Krok 6: Na talíř servírujeme tak, že do jedné poloviny hlubokého talíře dáme rozpadající se porce vepřového kolena a na druhou polovinu podušenou hlívu. Bohatě posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí, a kdo chce, může si ještě polít maso sosem z výpeku kolena. Podáváme s čerstvě upečeným chlebem – a co následuje? …. „ nebe v hubě“.

Zveřejněno 1. 5. 2014

Poznámka autora Colombo65

... vzhledově pomalu není poznat co je maso a co hlíva, ale jednoznačně vítězí chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyAo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyAo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

...no teda Otíku to je přímo excelentní.:yes::yes::yes: Hledám něco s hlívou, protože se mi urodila v komoře a narazil jsem na toto. To je inspirace jako bejk!!! Zkusím to nějak podobně.

Krásná dobrota:-K:-pDíky i za fotopostup:yes:

Hezký recept:yes:+

:-p:-p:yes:

Vypadá to úžasně, musí to být dobrota:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové koleno, vepřové koleno recept, vepřové kolínko s hlívou ústřičnou, hlíva ustricna recept, vepřove s hlivou ustřičnou, vepřové koleno recepty, pečene vepřove s hlívou ústřičnou, guláš z vepřového kolena a hlívy ústřičné, guláš z hlívy ústřičné v pomalém hrnci, polévka z kolena a hlívy ústřičné, hlíva ústřičná v pomalém hrnci, pomalý hrnec vepřové koleno, nejlepší pečené vepřové koleno se sosem, zapečený hrnec s hlívou ustřičnou, kyselice z pomalého hrnce, z vypeku veproveho kolena, vepřovy vyvar s hlivou ustricnou, recepty vepřová žebra s hlívou ústřičnou, rozpadajíci se kolínko

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, mrkev, celer, petržel, hlíva ústřičná, bujón, koření na vepřové maso, sůl, pepř, sádlo vepřové, máslo, nať petrželová

Přidat fotografie receptu