Pampeliškový „med“... tak trochu jarně vymazlený
Louka plná rozkvetlých pampelišek. To přímo vybízí k přípravě pampeliškového medu, ze kterého můžete po zředění vodou připravit osvěžující nápoj, nebo jej využijete jako sladidlo do čaje. Med je navíc vhodný při nachlazení.
Suroviny pro 4 litry
4litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 371 kJ / 10 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 521,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citron a pomeranč nakrájejte na kolečka (pokud máte bio, tak i s kůrou) a společně s pampeliškovými květy, kopřivami a smrkovými výhonky zalijte vodou.
Krok 2: Povařte 15 minut a pak nechte min 24 hodin louhovat. Občas lehce promíchejte.
Krok 3: Druhý den nálev přeceďte (přes hustý cedník nebo plenu).
Krok 4: Přidejte cukr a vařte zhruba 80 min, dokud sirup nezhoustne. Na posledních 15 min přidejte mátu, kterou poté vyndejte.
Krok 5: Sirup nalévejte do ještě horkých vyvařených sklenic, zazátkujte a nechte chladnout víčkem dolů.
Zveřejněno 2. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový „med“... tak trochu jarně vymazlený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67XN
Moje poznámka
Pampeliškový „med“... tak trochu jarně vymazlený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67XN
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 18 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 21 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 22 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny se šunkou a nivou
Neregistrovaný před 14 minutami
Kynutý makový závin
Neregistrovaný před 18 minutami
Jednoduché punčové řezy
kackahoz@seznam.cz před 24 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Neregistrovaný před 27 minutami
Zajíc "Provence"
Neregistrovaný před 32 minutami
Arašídové sušenky bez lepku
Neregistrovaný před 35 minutami
Mrkvové šátečky s povidly
Neregistrovaný před 37 minutami
Brokolicový nákyp
Neregistrovaný před 38 minutami
Mokrá kokosová buchta
Neregistrovaný před 38 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 39 minutami
Tématické fráze:
med z pampelišek za studena,
pampeliškový med od babičky,
pampeliškový med za studena,
pampeliškový med recept za studena,
pampeliškový med recept od babičky,
pampeliškový sirup recept za studena,
pampeliškový sirup za studena,
kdy sbírat pampelišky na med,
pampeliškový med s pomerančem,
med z máty,
smrkový med za studena,
recept pampeliškový med bio,
pampeliškový med se smrkovými výhonky,
pampeliškový med s kopřivou,
pampeliškový med pomeranč,
maminčiny recepty pampeliškový med,
pampeliškový med,
pampeliškový med s na pomerančích,
pampeliškový med zastudena,
jak zředit pampeliškový med
Suroviny:
květy pampeliškové,
citron,
pomeranče,
kopřivy,
smrkový v ýhonek,
voda,
cukr,
máta
Komentáře (17)