Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky s játry nebo s uzeným bůčkem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 724 kJ /
890 kcal
Bílkoviny18,38 g
Tuky85,97 g
Vláknina4,79 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,84 g
Sacharidy9,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa přes folii rozklepeme do stran na větší pláty. Po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme pestem, položíme plátek jater a špalíček špeku. Zavineme do závitku a zajistíme nití. Krok 2: U druhé verze rozklepaný a okořeněný plát masa potřeme pestem, položíme uzený bůček, zavineme do závitku a zajistíme nití. Krok 3: V kastrolu, nebo širším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme špek společně s cibulí. Až začne cibule růžovět, vše odhrneme ke kraji hrnce, vložíme závitky a zprudka je necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Závitky podlijeme do poloviny horkou vodou, rozdrobíme bujón a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Krok 5: Pokud budeme připravovat v papiňáku, zatáhlé závitky podlijeme 250 ml horké vody. Rozdrobíme bujón a od doby varu dusíme pod tlakem na slabém plameni 45 minut. Krok 6: Měkké závitky z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a maso uchováme v teple. Šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu a podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory. Můžeme také chladné závitky nakrájet na tenčí plátky a podávat jen s pečivem.

Zveřejněno 2. 5. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Můj další kuchyňský experiment, který byl chutný jak teplý, tak i po studenu.

Játra jsem použila krůtí a bůček byl domácí.

Odkaz na pestohttp://www.toprecepty.cz/recept/39140-pesto-z-pazi...

Pokud máme a použijeme pesto z medvědího česneku, dáme ho o něco méně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky s játry nebo s uzeným bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yYN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky s játry nebo s uzeným bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yYN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Díky za milé komentáře i hodnocení:-*:-K

Co dodat jako vždy nádhera jen jsem polkla:yes::yes:

Krasne to mas Drahulinko, ostatne u tebe je to standard:-K.

Tématické fráze:
vepřové závitky, vepř. zavitek s uzeným masem, vepřové závitky plněné játry, vepřové závitek s jatry, vepřové závitky plněné uzeným masem, vepřový závitek s jatra, plněné vepřové závitky, vepřové závitky recepty, vepřový závitek s uzeným, sekaná plněná játry, sekana plněná jatry recepty, veprove zavitky v branici, vepřové závitky recept, veprovy zavitek seuzenym, závitky z vepřové kýty, vepřový závitek plněný uzeným, veprove zavitky plnene uzenym, plnene veprove zavitky jatry, závitky z vepřové kýty plněné játry, veprove zavitky s jatrou

Suroviny:
kýta vepřová, játra drůbeží, špek, pesto, sůl, pepř mletý, kýta vepřová, bůček uzený, pesto, olej, špek, cibule, bujón zeleninový

Přidat fotografie receptu