Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza (celozrnná)

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Suroviny

Porce: 1ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 507 kJ /
838 kcal
Bílkoviny26,61 g
Tuky14,79 g
Vláknina39,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy131,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Krok 2: Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud se necítíte, můžete si nechat zadělat těsto v domácí pekárně). Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Krok 3: Těsto přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychalo. Krok 4: Uložíme do lednice spinkat a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. Krok 5: Druhý den ho vyndáme a necháme 1hod odležet. Krok 6: Pomocí rukou a prstů vytvarujeme kulatou tenkou placku. Krok 7: Potřeme ji sugem a přidáme libovolné suroviny. Mezitím se nám již rozehřívá trouba (min. na 250°C) spolu s plechem. Krok 8: Čím rychleji pizzu upečeme, tím bude lepší. Krok 9: Jakmile je trouba nahřátá, rychle dáme pizzu na horký plech a pečeme přibližně 10-15min. Po upečení nejlépe ihned zdlábneme. Krok 10: Přprava suga: Čerstvá rajčata, celer, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme zeleninu i konzervovaná rajčata a za občasného míchání dusíme asi 1hod. Krok 11: Poté omáčku propasírujeme a ještě 30min necháme vařit na mírném ohni. 
 Krok 12: Odstavíme, prolisujeme česnek . podle chuti přidáme cukr a sůl a vhodíme nasekanou bazalku. Suga si připravuji vždy více a zavařuji si ho. Na pizzu dávám přibližně 4-5 lžic. Krok 13: Naše oblíbené: Margherita - sugo, rajčata, mozzarella, bazalka, Quatro formagi - sugo, 4 druhy sýra (mozzarella, gorgonzola, parmezán, místo fontiny dáváme hermelín), al Prosciutto e Funghi - sugo, šunka, žampiony, mozzarella (někdy dáváme goudu), Tonno - sugo, tuňák, olivy, šalotka

Zveřejněno 3. 5. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

…legenda mezi jídly v sítích rychlého občerstvení, obyčejného posezení ve všední den i součást noblesnějších pizzeria-ristorante. Chutí, kterých můžete svou kreativitou a citem při pečení pizzy docílit, jsou stovky, ne-li tisíce... znáte někoho, kdo by neměl svoji oblíbenou pizzu?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza (celozrnná)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVxp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza (celozrnná)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVxp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes::yes:+

Chutnaly mi zatím všechny, které jsem kdy ochutnala, náplní je neurekom, to je pravda. Sugo si dělám vlastní a též zavářím ;-)A těsto taky poslední dobou dělám z celozrnného těsta, je zdravější a má výraznější chuť :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
celozrnná pizza, celozrnná pizza recept, celozrna pizza, sugo na pizzu, pizza ristorante recept, pizza ristorante recepty, celozrnna pizza na plech, pizza celozrnná recept, smetanove sugo na pizzu, recept na celozrnnou pizzu, recept pizza ristorante, hotová jídla do 15min recepty, celozrnna pizza bez droždí, recept celozrnná pizza, recept na celozrnou pizzu, sugo na pizzu recept, celozrna pizza recept, celozrna domaci pizza, domácí celozrnná pizza, recept na celozrnou pizu

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, voda, droždí, olej olivový extra virgin, sůl, rajče loupané, rajče, cibule, mrkev, celer, česnek, olej olivový, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu