Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 600 min Doba přípravy: 600 min

600 min (600 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 371 kJ /
328 kcal
Bílkoviny16,75 g
Tuky9,32 g
Vláknina31,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 599 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy29,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Krok 2: Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená kolínka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne. Krok 3: Připravíme si pomalý hrnec a kolínka zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran do zlaté barvy. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem. Krok 4: Vložíme opečené kolínka a „pomalíme“ na program LOW 10 hodin. Krok 5: Kolínka poté opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Z uvařených brambor a půlky bulvy celeru připravíme pyré a do výpeku, který scedíme a zredukujeme, vložíme oříšek másla a podáváme na předehřátých talířích.

Zveřejněno 3. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qX7y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qX7y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

prostě úžasnéééé:yes::-D

Páni,tak to je teda bašta,mňam:-p:yes::-K

Co je to "pomalý hrnec" ?

Jahňacinka :yes::yes::yes::-p Niet lepšieho mäska ;-):yes:

:-p:-p:-p:yes:

1974andrea:... zelenina vyhozena a brambory/celer 2:1;-);-);-)

Dobrota :yes: Tu zeleninu jsi vyhodil, byla tam jen pro chuť? Je tam napsáno jenom, že přecedíme, tak asi jo;-) A kolik brambor na půlku celeru?

na takovýhle lahody bys měl mít zbrojní pas:yes::-))

Luxusní kolínka:-p:-):yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

Jen jsem polkla :-O:-p:yes:+1:-K

Tématické fráze:
jehněčí kolínko recept, jehněčí kolinko, jehněčí kolínko recepty, recepty jehněčí kolínko, jehněčí kolínka recepty, jehněčí kolínko-recepty, jehněčí kolinka, jehneci koleno pomalý hrnec, jehněčí kolínko v pomalém hrnci, jehněčí kolénko - recepty, recept na jehněčí kolínka, jehněčí kolínka v pomalém hrnci, jehněčí kolínka recept, jehněčí celerová, jehněčí kolínka v v pomalém hrnci, recept jehněčí kolinka, jehněčí koleno s celerovým celerové pyré, jehnečí kolenko, recept jehněčí kolínko, jehněčí v pomalém hrnci

Suroviny:
koleno jehněčí, cibule, mrkev, celer, petržel, vývar masový, rozmarýn, tymián, sůl, pepř, máslo, olej

Přidat fotografie receptu