Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na uzeném bůčku a žampionech

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 176 kJ /
520 kcal
Bílkoviny8,98 g
Tuky29,26 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy30,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený bůček. Přidáme nahrubo nakrájené žampiony společně restujeme dorůžova, odstavíme. Krok 2: Do výpeku po králičím mase přidáme hladkou mouku, sladkou papriku, chvilinku promícháváme a přilijeme smetanu a víno. Pokud nám omáčka hned v začátku hodně zhoustne, přilijeme vývar. Krok 3: Do smetanového základu přisypeme osmažený bůček se žampiony, bobkový list, nové koření a králičí maso. Společně dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 5. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na uzeném bůčku a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6ZQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na uzeném bůčku a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6ZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Holky, celkově v tom nelítáte samy;-). Já měla taky strach, ale nějak to dopadlo bez spálenin;-)

maris:Maruško,to jsem ráda,že v tom nelítám sama:-DDělám to přesně jako Ty:-)
Jani,snad tyto komentáře pod príma králíkem nevadí.Možná to pročítají i začátečníci,třeba jim to pomůže:-)

Anna Kocikova: Aničko, já má stejný problém - někdy to dělám i tak, že měkké maso vyndám a teprve potom zahustím a nechám provařit. Sice se mi tím prodlouží čas celkového vaření, ale těch cca 20 minut mě už nezabije;-):-))
Jani - krásný recept:-p:yes::yes:

Jana Remkova:Díky za info;-)
Je mi jasné,že se musí během dušení průběžně podlívat a promíchávat:-))Ale nemám nervy to stále hlídat i když vařím v hrncích s vrstveným sendvičovým dnem:-)
Ty mycáky z domácího chovu Ti normálně závidím:-8Sem tam máme králíka z obchodu.Sice jsou pěkně urostlí,ale stáří si nedovolím typnout...dusím je,nebo peču do měkka dost dlouhou dobu:-/

tejaja: Já jsem měla štěstí :-). Kamarádka, co sice bydlí tady, ale mají příbytek i v Sosnové ho právě vařila a já jsem jí řekla, že kdyby měla možnost, aby si na mne vzpoměla. Tak ona vytáhla z mrazáku pytel a říká mi: "Na!! Zabíjela jsem jich v sosnové 40!" Prý na klobásy! :-D. No a v tom pytli byly králíci hned 2 a to pořádné!! :-)

Janka, pošli toho králika aj ku mne :-D Nemám zdroj a tie v obchode sa mi nepáčia, pripadajú mi podvýživené :-D:-D:-D A dala by som si veru, dala...:yes:;-)

1974andrea: Tý joo, fakt!!:-D

Jana Remkova:Ještě že mě tady máš :-D:-D:-D

1974andrea: No, je to tím, že jsem do surovin zapoměla napsat lžíci papriky a musím to napravit! :-D

Anna Kocikova: Drahuš, já jsem se taky bála, že se to bude připalovat. Trochu to záleží od kvality hrnce a já mám teda docela kvalitní;-) a trochu taky, jak píše Andrea, je to třeba podle potřeby podlívat a taky sem tam promíchat:-p. Ale popravdě, takhle od základu jsem to dělala poprvé:-);-)

Anna Kocikova:Drahuško, já myslím, že pokud dostatečně podléváš, nebude se přichytávat. Já s tím problém nemívám. Zredukovat můžeš vždycky, pokud by to bylo řidší;-)

Jani, tohle se mi líbí moc. Škoda, že jsem zrovna v sobotu upekla posledního králíka:-// A čím to, že omáčka je taková narůžovělá jako od papriky? Nebo to je od toho bůčku? Jinak ode mě za jedna :yes::-D

Podle surovin to bude velká dobrota,mňam:-p:yes::-K
Jani, vždy, když jsem zasmažila omáčku a pak v ní dusila maso, omáčka měla tendenci se přichytávat. Musela jsem to pořád hlídat a promíchávat. Od té doby dávám zásmažku až ke konci vaření a mám klid. Ty s tím nemáš problém:-?

:-p:yes:

+1:yes: jajaj, nestíhám ty tvoje recepty zkoušet!!:-)):-D
Vypadá to dobře, králíka mám ráda, takže ukládám ;-):-p:-K

Tématické fráze:
králík na zampionech, uzený králík, recepty králík na žampionech, králičí maso v bůčku, klobasy z kralika, žampionova omačka k k masu jako sosna, králík recepty žampiony, klobásy z králika a bučku, králík recepty na žampionech, recept na uzného kralíka, králík a žampiony, uzený bůček z králikem, králík na divoko a bůčku, králík uzený bůček, kralik na žampioneh, recept uzený králík, zabíjela jsem drúbež, bucek ze zampiony na panvi, kralik na bucku, uzený bůčku recept

Suroviny:
maso králičí, žampióny, bůček uzený, máslo, víno bílé, smetana na vaření, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, vývar, mouka hladká, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu