Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na uzeném bůčku a žampionech

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 176 kJ /
520 kcal
Bílkoviny8,98 g
Tuky29,26 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy30,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený bůček. Přidáme nahrubo nakrájené žampiony společně restujeme dorůžova, odstavíme. Krok 2: Do výpeku po králičím mase přidáme hladkou mouku, sladkou papriku, chvilinku promícháváme a přilijeme smetanu a víno. Pokud nám omáčka hned v začátku hodně zhoustne, přilijeme vývar. Krok 3: Do smetanového základu přisypeme osmažený bůček se žampiony, bobkový list, nové koření a králičí maso. Společně dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 5. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na uzeném bůčku a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6ZQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na uzeném bůčku a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6ZQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Holky, celkově v tom nelítáte samy;-). Já měla taky strach, ale nějak to dopadlo bez spálenin;-)

maris:Maruško,to jsem ráda,že v tom nelítám sama:-DDělám to přesně jako Ty:-)
Jani,snad tyto komentáře pod príma králíkem nevadí.Možná to pročítají i začátečníci,třeba jim to pomůže:-)

Anna Kocikova: Aničko, já má stejný problém - někdy to dělám i tak, že měkké maso vyndám a teprve potom zahustím a nechám provařit. Sice se mi tím prodlouží čas celkového vaření, ale těch cca 20 minut mě už nezabije;-):-))
Jani - krásný recept:-p:yes::yes:

Jana Remkova:Díky za info;-)
Je mi jasné,že se musí během dušení průběžně podlívat a promíchávat:-))Ale nemám nervy to stále hlídat i když vařím v hrncích s vrstveným sendvičovým dnem:-)
Ty mycáky z domácího chovu Ti normálně závidím:-8Sem tam máme králíka z obchodu.Sice jsou pěkně urostlí,ale stáří si nedovolím typnout...dusím je,nebo peču do měkka dost dlouhou dobu:-/

tejaja: Já jsem měla štěstí :-). Kamarádka, co sice bydlí tady, ale mají příbytek i v Sosnové ho právě vařila a já jsem jí řekla, že kdyby měla možnost, aby si na mne vzpoměla. Tak ona vytáhla z mrazáku pytel a říká mi: "Na!! Zabíjela jsem jich v sosnové 40!" Prý na klobásy! :-D. No a v tom pytli byly králíci hned 2 a to pořádné!! :-)

Janka, pošli toho králika aj ku mne :-D Nemám zdroj a tie v obchode sa mi nepáčia, pripadajú mi podvýživené :-D:-D:-D A dala by som si veru, dala...:yes:;-)

1974andrea: Tý joo, fakt!!:-D

Jana Remkova:Ještě že mě tady máš :-D:-D:-D

1974andrea: No, je to tím, že jsem do surovin zapoměla napsat lžíci papriky a musím to napravit! :-D

Anna Kocikova: Drahuš, já jsem se taky bála, že se to bude připalovat. Trochu to záleží od kvality hrnce a já mám teda docela kvalitní;-) a trochu taky, jak píše Andrea, je to třeba podle potřeby podlívat a taky sem tam promíchat:-p. Ale popravdě, takhle od základu jsem to dělala poprvé:-);-)

Anna Kocikova:Drahuško, já myslím, že pokud dostatečně podléváš, nebude se přichytávat. Já s tím problém nemívám. Zredukovat můžeš vždycky, pokud by to bylo řidší;-)

Jani, tohle se mi líbí moc. Škoda, že jsem zrovna v sobotu upekla posledního králíka:-// A čím to, že omáčka je taková narůžovělá jako od papriky? Nebo to je od toho bůčku? Jinak ode mě za jedna :yes::-D

Podle surovin to bude velká dobrota,mňam:-p:yes::-K
Jani, vždy, když jsem zasmažila omáčku a pak v ní dusila maso, omáčka měla tendenci se přichytávat. Musela jsem to pořád hlídat a promíchávat. Od té doby dávám zásmažku až ke konci vaření a mám klid. Ty s tím nemáš problém:-?

:-p:yes:

+1:yes: jajaj, nestíhám ty tvoje recepty zkoušet!!:-)):-D
Vypadá to dobře, králíka mám ráda, takže ukládám ;-):-p:-K

Tématické fráze:
králík na zampionech, uzený králík, recepty králík na žampionech, králičí maso v bůčku, klobasy z kralika, žampionova omačka k k masu jako sosna, králík recepty žampiony, klobásy z králika a bučku, králík recepty na žampionech, recept na uzného kralíka, králík a žampiony, uzený bůček z králikem, králík na divoko a bůčku, králík uzený bůček, kralik na žampioneh, recept uzený králík, zabíjela jsem drúbež, bucek ze zampiony na panvi, kralik na bucku, uzený bůčku recept

Suroviny:
maso králičí, žampióny, bůček uzený, máslo, víno bílé, smetana na vaření, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, vývar, mouka hladká, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu