Suroviny
Porce: záleží na apetitu,ale 4 porce určitě
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 69 023 kJ / 16 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 699,36 g |
Tuky | 322,80 g |
Vláknina | 1 206,05 g |
Cholesterol | 1,65 g |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 2 566,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je zbytek čistý, také ponecháme. Do vajíčka na louhování čaje vložíme všechno koření.
Krok 2: Koleno očistíme a společně se všemi připravenými surovinami vložíme do většího papiňáku (tlakového hrnce). Zalijeme 1500 ml horké vody, rozdrobíme kostku masoxu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni cca 90 minut.
Krok 3: Po ochlazení hrnec otevřeme, koleno vytáhneme a necháme zchladnout. Pokud to nevydržíme, do teplého zakrojíme a plátek, nebo dva slupneme s křenem a hořčicí. Vývar přecedíme a cibuli s česnekem propasírujeme.
Krok 4: Studené koleno opatrně vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Komu vadí kůže s tukem, tak odkrojí pryč, komu nevadí, ponechá.
Krok 5: Kousek mastného nakrájíme na kostičky a v kastrolu, který je vhodný i na zapékání v troubě, na lžíci oleje osmažíme do zlatavé barvy. Podlijeme 200 ml vývaru, dochutíme solí a špetkou mletého pepře. Přidáme propasírovanou zeleninu, promícháme a poklademe plátky masa.
Krok 6: Vložíme na 15 minut do předehřáté trouby a zapékáme bez přikrytí na nejvyšší stupeň. Doba zapékání je orientační, záleží na spotřebiči, já mám plyn. Na přílohu se hodí vařené brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.
Zveřejněno 5. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Q8
Moje poznámka
Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7Q8
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 34 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 10 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 20 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
jak upéct vepřové koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recept,
vepřove vepřové koleno vařene v na cibuli,
česnekové piré,
konfitovane vepřové vepřové koleno,
pečená vepřová kolena kolik na porci,
zbytky vařeného kolene,
veprove koleno v troube,
vepřové koleno v papiňáku dopečené v troubě,
recept na vepřové koleno v papinaku,
vařené vepřové koleno v tlakovem hrnci,
vařené koleno na pivu dopečené,
bramboro cibulové piré,
vepřové koleno zapékané,
vepřové maso pečené v troubě s česnekem a cibulí,
zbytek z vařeného kolena,
zbytek kolena,
vepřové koleno spodní upéct,
konfitované vepřové koleno
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
masox,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)