Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Suroviny

Porce: záleží na apetitu,ale 4 porce určitě

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie69 023 kJ /
16 498 kcal
Bílkoviny699,36 g
Tuky322,80 g
Vláknina1 206,05 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 2,28 g
Sůl0,91 g
Sacharidy2 566,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je zbytek čistý, také ponecháme. Do vajíčka na louhování čaje vložíme všechno koření. Krok 2: Koleno očistíme a společně se všemi připravenými surovinami vložíme do většího papiňáku (tlakového hrnce). Zalijeme 1500 ml horké vody, rozdrobíme kostku masoxu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni cca 90 minut. Krok 3: Po ochlazení hrnec otevřeme, koleno vytáhneme a necháme zchladnout. Pokud to nevydržíme, do teplého zakrojíme a plátek, nebo dva slupneme s křenem a hořčicí. Vývar přecedíme a cibuli s česnekem propasírujeme. Krok 4: Studené koleno opatrně vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Komu vadí kůže s tukem, tak odkrojí pryč, komu nevadí, ponechá. Krok 5: Kousek mastného nakrájíme na kostičky a v kastrolu, který je vhodný i na zapékání v troubě, na lžíci oleje osmažíme do zlatavé barvy. Podlijeme 200 ml vývaru, dochutíme solí a špetkou mletého pepře. Přidáme propasírovanou zeleninu, promícháme a poklademe plátky masa. Krok 6: Vložíme na 15 minut do předehřáté trouby a zapékáme bez přikrytí na nejvyšší stupeň. Doba zapékání je orientační, záleží na spotřebiči, já mám plyn. Na přílohu se hodí vařené brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.

Zveřejněno 5. 5. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Moje improvizace na manželovo oblíbené maso:-)

Zbytek vývaru použijeme například do zeleninové polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Q8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Q8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

rujet:maiva:Děkuji:-K:-K

Pěkné, není nad kus masa:-p+:yes::yes:skvělá fotka

Neznám nic lepšího než vepř. koleno. Mňam:-p:-K:-p

1974andrea:Andri díky:-KTo opravdu není;-):-DMožná,kdyby zlatoušek seděl v kanceláři,tak by nebyl takový"hladovec":-)Hlavně,že mu chutná a zatím ty mé pokusy i zdravotně zvládá:-D

U vás není o pořádný kus masa nikdy nouze, viď, Drahuško:-D Pěkné:yes:

Vaše milé komentáře mě opravdu velice potěšily:-*Děkuji všem:-K

magdalenka:Magduško,Ty mě vždy svým komentářem uvedeš do rozpaků:-8ale netvrdím,že mě to netěší;-):-*Jen to mé focení,to je o nervy:-SNadechnu se,zatajím dech jako na rtg plic a mačkám spoušť...raději nepíšu kolikrát:-DPak dlouho vybírám,abych Topreceptům neudělala ostudu:-)

yanull::-))Janinko,vařila jsem na tento rcp uzené koleno,které by v tom pyré bylo určitě ještě lepší,než tohle obyčejné:-pAle tak dlouho jsme po kousíčcích pokrajovali,až nebylo co zapékat:-8V masně už uzené neměli,tak toto byla taková slabá náhražka:-)Ale i tak jsme si pochutnali:yes:

Povedená improvizace, jen co je pravda, mňam:-!:-p:-p:yes:

Anička, nádhera! Ako zo žurnálu, naozaj - tvoje fotky aj recepty by sa nezahanbili ani tam v tvrdej konkurencii...:yes:

:-p:-p:-p:-);-):-K:yes:+4, nevím, kolik bych ho Aničko ještě zapékala, protože pro mne je koleno také nebeská mana ;-)

Ty brďo málem jsem si poslintala klávesnici, Drahuško to je mana nebeská:-K:-8:yes::yes:

Předvařené pečené koleno nemá chybu:yes:

Tématické fráze:
jak upéct vepřové koleno, vepřové koleno, vepřové koleno recept, vepřove vepřové koleno vařene v na cibuli, česnekové piré, konfitovane vepřové vepřové koleno, pečená vepřová kolena kolik na porci, zbytky vařeného kolene, veprove koleno v troube, vepřové koleno v papiňáku dopečené v troubě, recept na vepřové koleno v papinaku, vařené vepřové koleno v tlakovem hrnci, vařené koleno na pivu dopečené, bramboro cibulové piré, vepřové koleno zapékané, vepřové maso pečené v troubě s česnekem a cibulí, zbytek z vařeného kolena, zbytek kolena, vepřové koleno spodní upéct, konfitované vepřové koleno

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, pepř, koření nové koření, bobkový list, masox, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu