Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: ~6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 715 kJ /
888 kcal
Bílkoviny109,92 g
Tuky9,87 g
Vláknina4,44 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 591 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy88,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme tím, že dáme do DP vyrobit těsto na knedlíky - viz. níže. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V širokém kastrolu na oleji a másle zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme, zalijeme vřící vodou do roviny, přidáme pyramidku, bujón a dusíme do měkka (~80min.). Maso vyjmeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy i se šťávou, protlak dle potřebného množství, Podravku, Worcester, cukr, mléko s rokvedl. moukou a vaříme asi 30min. Poté vyjmeme pyramidku a rozmixujeme tyč. mixérem. Můžeme dochutit Ketchupem, cukrem...V omáčce prohřejeme maso a můžeme podávát. Krok 3: Knedlíky jak je dělám já:
350g hr. mouky, 150ml vlaž. mléka, 1 vejce, 1/4 balíčku droždí, 1PL oleje, 1/2 čl soli, 1/4 čl cukru, krutonky (rohlík). Krok 4: Vše dáme do pekárny na prog. těsto (1,5 hod.), po vyjmutí vyválíme (vytáhneme těsto na menší placku, poklademe krutonky, srolujeme, rozdělíme na dva díly, doupravíme do šišek, necháme 15 min. kynout a vaříme v páře 23 minut). Hotové ihned propícháme vidličkou aby unikla pára a nesrazily se.

Zveřejněno 11. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoPR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoPR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

czech made 13. 5. 2014 15:09
Jurek: do rajské sa dáva všetko čo doma nájdeš
bujón, podravka, vegeta, masox, jíška kečap, sojovka, :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jurek: ...jednoduchá odpověď - nepochopil jsi smysl takovýchto receptových stránek.
Moje babička, která zemřela pár let před mým narozením, nemohla dávat do rajské kečup, bujón ani Podravku protože v té době nic z toho nebylo k mání. Ale věřím, že kdyby to měla tak by to vyzkoušela.:-D

Od kdy se do rajské omáčky dává kečup ?!?!?!
A totéž platí o bujonu a Podravce !!
Vaše babička by se v hrobě obracela kdyby Váš recept četla !!

Zase jiná verze i u nás oblíbeného jídla,není nad kližku;-)Máš to moc fajn a já bych si pochutnala,mňam:-p:yes::-K

Zajímavý a zase jiný postup. Ještě jsem z loupaných rajčat nezkoušela;-)

Tématické fráze:
rajská omáčka z hoveziho, rajská omáčka z klišky, rajská omáčka s hovězím, hovězí kližka s rajskou omáčkou, rajska omačka recept, rajska omack, hovězí rajska, hovězí kližka na rajskou, rajská omáčka, hovězí kližka s rajskou, rajská omáčka s hovězím masem, hovedzí rajskou a knedlik, hovězí kližka v rajské omáčce, hovězí ŕajská omáčka, klizka s rajskou omackou, recepti na rajskou, rajska s knedlikem, racatova omacka s knedlikem, rajska omacka s knedlikem, recept rajská omáčka z klisky

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, rajče loupané, passata di pomodoro, koření na svíčkovou, cukr, bujón hovězí, podravka, omáčka worcesterová, mouka hladká, mléko, olej, máslo, kečup sladký

Přidat fotografie receptu