Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Norská ryba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ingrid.W

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 292 kJ /
548 kcal
Bílkoviny12,64 g
Tuky42,20 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 137 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy26,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme kořenící směsí, vložíme do pekáčku a pečeme asi 10-15 minut na 180°C. Krok 2: Zatím si nakrájíme pórek a mrkev nastrouháme. Krok 3: Potom přidáme k rybě pórek, po chvíli mrkev a vše zalijeme zakysanou smetanou. Krok 4: Necháme ještě asi 10 minut zapékat, na posledních 5 minut posypeme sýrem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo jen opečená bagetka či jiné pečivo.

Zveřejněno 3. 3. 2009

Poznámka autorky Ingrid.W

Koření na ryby lze i zcela vynechat, je to jen na vás ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Norská ryba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEj9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Norská ryba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEj9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Právě jsme dojedli:-p Vynechala jsem sýr (dieta), ale i bez něj to bylo vynikající, určitě budu dělat častěji:yes:

Do pekáčku som pridala s mrkvou a pórom aj zemiaky a nemusela som robiť už žiadnu prílohu :-D Bolo to celkom dobré,aj keď mne ryby na akýkolvek spôsob pripadajú bez chuti.Možno málo solím a korením...

Ingrid-já to s tou mrkví nemyslela ve zlém;-),a je pravda že poměr masa a dalších surovin má být vyvážený.Já dělala jen pro 2 a proto tak málo.Jinak to byla mňamka a i manžel se oblizoval:-p:-p takže vím že bude zařazeno mezi časté:-)

Ingrid.W 4. 3. 2009 16:24
Jogurt bych nedoporučovala.Tepelná úprava na masu mu moc neprospívá,některé mají dokonce tendenci hořknout a zdrcávat se a je faktem,že se vám pokrm zakyselí.Ale proti gustu...:)Jinak mrkve asi dle množství masa,ale já to mám ráda hóóódně mrkvové:)

Jo a mrkve jsem dala jen to co je na fotce a i tak je to dost(4:-Omi přišli hóóódně)a nakrájela jsem ji na jemné plátky(strouhám jen do salátů;-).Dávám boďku

Fotky už tam tlačím;-).Je to dobrý a rychlý pokrm.Bylo to mňam:-p,jen jsem si dovolila dát do smetany decinku vína:-8a stroužek česneku a nahoru pár lžiček raj.protlaku(pro chuť a barvu).S tím jogurtem nebude to moc nakyslé?Ale je pravda-zdravější to bude určitě:-D:-D

Ještě mne napadlo, dalo by se to místo smetany zalít bílým jogurtem?:-?

:yes::yes: velice dobrý recept a hned bych si to asi udělala, ale mám jíst jen dušenou rybu, tak nevím..ta smetana:-( Ale jinak si to ukládám a chválím už předem. Ryby, to já můžu na všechny způsoby;-)

Tématické fráze:
pangasius ryba foto, norska rybi polevka, norská rybí polévka recept, rybynorsko, rybynorsko, kuchařka ryby, norská kuchařka, norské koření, pangasius po norsku, rybynorsko.cz, recept ryba, recept na norskou rybu, ryba recept, ryba na mrkvi, recepty ryba, recepty z norských ryb, ryba recepty, norská polévka, ryba porek, ryby recept

Suroviny:
pangasius, pórek, mrkev, smetana zakysaná, koření na ryby, sýr, citron, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu