Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík šup sem - ze sáčku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 562 kJ /
1 090 kcal
Bílkoviny23,61 g
Tuky65,90 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 101 mg
Sodík 1,04 g
Sůl3,83 g
Sacharidy97,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na návod se nedíváme.

Dáme si do velikého hrnce vařit vodu se solí. Krok 2: Do mísy si vysypeme knedlíkovou směs, přidáme petrželku, nakrájený rohlík a ostatní suché koření a přisady. Lehce promícháme. Nakonec přidáme olej nebo rozpuštěné vychladlé máslo. Krok 3: Potom postupně mícháme a přidáváme mléko nebo vodu. Směs nesmí být mazlavá, tak opatrně. Rukou promísíme a spojíme směs do bochánku. Krok 4: Přendáme na polohrubou moukou posypanou desku a překrojíme napůl. Vytvarujeme dva knedlíky. Necháme chvilku odpočinout, než se začne vařit voda. Dáme je do vařící vody odlepíme opatrně ode dna a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 22 minut. Jednou otočíme. Krok 5: Pomocí dvou dezertních talířků knedlíky vybereme, dáme na talíř, zakryjeme mísou, aby chvilku odpočinul. Krok 6: Krájíme nití a když se nám nedaří dokrojíme nožem. Krok 7: I. Varianta je vhodná k výrazným omáčkám jako rajská a svíčková.

II. varianta je vhodná, když se omáčka moc nepovede, což se občas milí začátečníci stává i zkušeným kuchařkám, tak ta knedle to zachrání. Hodí se k smetanovým, houbovým (houbová, ta se obzvlášť ráda zmrší) a jiným málo výrazným omáčkám.

Zveřejněno 13. 5. 2014

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Tento recept je pro mladé začínající kuchařky. ( Má oči jen pro Vás, tak knedlík nebude moc zkoumat, ale baštit a v duchu si říkat, neměl bych ji už konečně požádat, aby si mě vzala? )

Dámy, které výrobou domácích knedlíků už strávili nějaký ten pátek,

mi odpustí ( doufám ).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík šup sem - ze sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVrJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík šup sem - ze sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVrJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mě by zajímala ta samotná směs na výrobu knedlíků od Vitany. Moc mi chutnají, tak kdyby někdo věděl, jak na stejné knedlíky..? Byla bych moc ráda. Díky :)

Ja s tim problem nemam;-):yes:

Proč ne,když není čas na pořádný kynutý knedlík,tak ho v klidu udělám. Manžel není knedlíkový,takže maximum jsou 2,to snad přežije..

Když jsem začínala vařit, taky jsem používala tuto směs a knedlíky nám moc chutnaly.:-p:-K:-8

Proč ne;-):-):yes:Já si také někdy vypomůžu polotovarem:-8

Tématické fráze:
šup do vody, knedle s burizonama v sáčku, knedlik v sacku, varit knedliky s poklickou?, sup do vody recept, knedlíky šup do vody, recept na supdovody, recept šup do vody, knedlíky v sácku, recept na šup do vody, bramorovýknedlík z prášku od vitany, knedlíky od vitany,, polotovar knedlik z burizonama, šup do vody výroba, ovocne knedliky od vitany, bramborové knedlíky v pytlíku, knedlíky šup do vody recept, knedlik ze sáčku, knedliky od vitany, mleko v sacku

Suroviny:
knedlíky s burizony, olej, petrželka, rohlík, prášek do pečiva, mléko, knedlíky s burizony, rohlík, prášek do pečiva, podravka, petrželka, ořech muškátový, máslo, mléko

Přidat fotografie receptu