Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky jsou jedním z klasických drobných moučníků, který mají rádi snad všichni. Z odpalovaného těsta upečeme věnečky, které po proříznutí plníme máslovým krémem s chutí lehce rumovou. Před servírováním stačí jen pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 703 kJ /
3 514 kcal
Bílkoviny104,66 g
Tuky155,17 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 962 mg
Sůl2,46 g
Sacharidy420,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozpustíme tuk - nesmí vařit a vsypeme mouku. Rychle mícháme, aby nevznikly pucky. Krok 2: Do ještě vlažného těsta vmícháme jedno vajíčko po druhém, přisypeme prášek do pečiva - nemusí být ani celá lžička. Krok 3: Těsto naplníme do cukrářského sáčku s větší špičkou a na plech tvoříme věnečky (když se dělají malé, cca 3 cm průměr, je jich okolo 45-50 kusů). Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 180 °C, troubu nesmíme 15 minut otevírat, věnečky by klesly. Poté ještě asi 10 minut pečeme v lehce pootevřené troubě. Krok 5: Po vychladnutí rozřízneme a plníme krémem. Krok 6: Krém: mléko, žloutky, cukr a hrubou mouku uvaříme v hustý krém. Musíme dobře míchat, i po uvaření promícháme, aby se netvořila krusta. Krok 7: Do vlažného krému vhodíme kousek másla velký jako vlašský ořech, zamícháme a přidáme rum - nemusí se šetřit. Krok 8: Stačí pocukrovat nebo můžeme věnečky potřít bílkovou polevou.

TIP: Časté chyby při přípravě věnečků. Poradíme, jak se jim vyhnout

Zveřejněno 3. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kjP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kjP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-KJsem ráda Danulo, že se povedly.:-K

delam venecky uz nekolik roku,ale tyto jsou uzasne-krasne vyskoci,parada,uz budu delat jen tyhle:-)):-Dklonova.dana@seznam.cz

Patricie:
Děkuji :-)

Pudink:Já bych asi udělala tuhle:
25 dg práškového cukru (2 x prosívám), přidat 2-3lžíce horké vody a přidáme 2 lžíce citronové šťávy. Třít nejméně 10 minut, až poleva zbělá.

A jak děláte tu polevu na věnečky? Aby to byla taková,jako maj v cukrárně :-))

tak sa ako tak podarili ... ale čo im chýba na kráse to dobehli v chuti:-) sú fakt moc dobré dávam bodík.... tie moje majú daleko od Patríciínych ale budem trénovať...:yes:

ok:-) pls mám hotové cesto a neviem prečo ale je riedke:-( dá sa stým ešte niečo robiť:-? (dala som všetko podla návodu a je riedke tak neviem kde je chyba;-()

Přišla jsem až teď na počítač. Ono je to jedno, jestli 3O dkg, nebo 3 dcl. Někdy to zvážím, někdy odměřím.

:-? pls tých 30 dkg vody je má byť 3 deci:-? chystám sa robiť večer a neviem koľko tej vody dať...

Katarinka, mohla by si prosím napsat recept na tu karamelouvou polevu a šlehačku :-)

Je to krásné, ale jde to mimo mě:-?;-( Jen se kochám, ale že bych to mohla udělat :-O Neposílá někdo na dobírku vzorky tak cca 5 kg,:-p Mám zájem :-D:yes:

Katarinka, už ať tady je recept na tu karamelovou šlehačku i polevu!!!;-):-))

Ja ich robievam s karamelovou šľahačkou a karamelovou polevou.To je paráda.Mužove najoblúbenejšie koláče.:-))

Patricie - včera bylo pozdě!!! :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

patricie:-D

Tématické fráze:
poleva na věnečky, věnečky recept, krem do žloutkových věnečků, recept na věnečky, poleva na věnečky recept, krém do věnečků, bílková poleva na věnečky, krem na venecky, zloudkove venecky, věnečky, žloutkový krém, recept věnečky, žloutkový věneček, větrníky recept, recepty věnečky, peceme venecky, recepty na věnečky, krem do žloutkové věnečky, věnečky a větrníky, žloutková šlehačka

Suroviny:
voda, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, krém, mléko, žloutek, cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, rum

Přidat fotografie receptu