Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paglia e fieno s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 883 kJ /
1 167 kcal
Bílkoviny63,35 g
Tuky60,23 g
Vláknina64,00 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 868 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole si přes noc namočíme. Krok 2: Druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Měli by být měkké, ale udržet si tvar a nerozpadat se na kaši. Krok 3: V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme šalvěj, přidáme kolečka pórku a necháme zvadnout. Krok 4: Přihodíme kostičky nebo proužky šunky a opékáme 3-4min. Zalijeme vývarem, přikryjeme a necháme zredukovat cca 10min. Krok 5: Pomalu vmícháme máslo a fazole. Opepříme, sůl není nutná, pokud máte slaný vývar. Krok 6: Odstavíme a promícháme s uvařenými těstovinami. Krok 7: Můžeme nechat pár minut odpočinout pod pokličkou, těstoviny nasají šťávu a chutě se krásně propojí.

Zveřejněno 19. 5. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Honzík si na víkend vymyslel, že chce fazole a já byla bez nápadu, tak jsem mrkla na net a do oka mi padl recept z Apetitu. Nebylo to špatné, určitě ještě někdy zopakujeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paglia e fieno s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EW8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paglia e fieno s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EW8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Nádherný recept!:yes:

krásny recept...

Kdybychom to chteli prelozit do cestiny znelo by to takto:"Rezance slama a seno s fazolemi".
Tagliatelle = rezance (tagliare = rezat, dokonce jisty prof. Jakub Hron (1840-1921) je pojmenoval riznice (hacek na "r" a carka na 1. "i")
Paglia = slama
Fieno = seno
Jen dodam, ze vsude je to "Paglia e fieno", nikde se nepreklada a nepise ani slovo tagliatelle. Max. na jidelnim listku vam v zavorce vysvetli oc jde, tedy o vajecne rezance dvou barev. Ono i slovo "nudle" neni zrovna moc "ceske".
Jinak moc hezky recept a krasne foto, jako ze zurnalu, Italove by urcite pridali syr, ale to je o osobni chuti.

Jana Remkova: Jani, já taky ne, ale přeci jen to není můj originální recept, tak jsem ho neměnila

Recept se mi líbí, ale nemusím zrovna ty cizí názvy;-)

:yes:Krásné:yes::yes:

Hezky to vypadá :yes:

... nádhera :-O:-O:-O

Tématické fráze:
tagliatelle paglia, fiveno, tagliatelle a fazole, recepty těstoviny paglia

Suroviny:
fazole černé, olej, máslo, šalvěj, pórek, šunka drůbeží, vývar, těstoviny paglia e fieno

Přidat fotografie receptu