Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo kopřiv použijte čerstvý listový špenát nebo mangold. Neodoláte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 083 kJ / 1 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,99 g |
Tuky | 28,82 g |
Vláknina | 24,46 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 343,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmahneme rozpůlené stroužky česneku, jakmile začnou růžovět, vyjmeme je a na tomtéž oleji zpěníme drobně nasekanou šalotku.
Krok 2: Vsypeme k ní suchou rýži. Rýži na risotto neproplachujeme, aby se z ní neodplavil škrob. Rýži lehce opečeme, zalijeme vínem a necháme odpařit.
Krok 3: Pak postupně přiléváme horký vývar, promícháme, necháme vsáknout, opět přilijeme horký vývar, promícháme a takto vaříme, dokud není rýže měkká na skus.
Krok 4: Mezitím na oleji rychle osmahneme propláchnuté a nasekané listy kopřiv a medvědího česneku.
Krok 5: Do hotové rýže vmícháme kopřivovou směs, větší část nastrouhaného pecorina a kousek másla, které jídlo "uhladí a zakulatí". Zbytkem Pecorina posypeme jídlo na talíři.
Zveřejněno 19. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVkk
Moje poznámka
Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVkk
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 44 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
koprivove rizoto,
rizoto z kopřiv,
rizoto z kopřivy,
rýže s kopřivami,
recepty s medvědím česnekem,
recepty s kopřivami,
aha! bramborová omeleta se salámem a česnekem,
ryzoto s medvědim česnekem,
rizoto s kopřivami,
lasagne s medvědím česnekem,
rizoto s medvedim cesnekem,
česnekové risotto,
koprivy rizoto,
omeleta s kopřivami,
rizoto s koprivou a bylinkami,
top recepty rizoto s medvědi cesnekem,
kopřivové rizoto recept,
kopřirové rizoto,
rizoto s kopřivy,
lasagně s kopřivami
Suroviny:
rýže kulatozrnná,
cibule šalotka,
česnek,
olej olivový,
sůl,
víno bílé,
vývar drůbeží,
máslo,
kopřivy,
česnek mědvědí,
pecorino
Komentáře (18)