Makrela na grilu
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 320 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 18,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř.
Krok 2: Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.
Krok 3: Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
Krok 4: Po několika minutách otočíme, pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci.
Krok 5: Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.
Zveřejněno 23. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Moje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 6 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 18 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 4 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 8 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 8 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 9 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 9 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 13 hodinami
Tématické fráze:
makrela na grilu,
makrela na grilu recept,
makrely na grilu,
makrela na gril recept,
příprava makrely na gril,
makrela na grilu,recept,
koreni na makrely,
makrela na gril,
recept na makrelu na gril,
příprava makrely na grilu,
makrely na grilu recept,
gril na makrely,
recept makrela na grilu,
koření na makrelu,
makrely na gril,
recept na makrelu na grilu,
cerstva makrela,
makrela gril,
makrela recept,
makrela na grilu recepty
Suroviny:
makrela,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
koření oregáno čerstvé,
pažitka,
koření na ryby,
šťáva citronová,
citron
Komentáře (8)