Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový hejk na salátu s rajskou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie185 kJ /
44 kcal
Bílkoviny1,33 g
Tuky0,24 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,26 g
Sůl3,00 g
Sacharidy8,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasekané bylinky a případně koření na ryby smícháme, zalijeme olejem, promícháme, aby vznikla hustá kašička. Přidáme dle chuti pepř, sůl a zakapeme citronovou šťávou. Po promíchání vlijeme na filety ryby a necháme odležet nejméně 20 minut, jednou obrátíme. Krok 2: Brambory očistíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rajčata také po opláchnutí nakrájíme na plátky. Krok 3: Dno pomalého hrnce nebo pekáčku pokapeme olejem z marinády. Vyložíme polovinou plátků brambor, jemně osolíme. Na brambory rozložíme filety, na ně rajčata. Na rajčata můžeme také nasekat a dát čerstvé bylinky. Opět pokapeme olejem z marinády. Krok 4: Poslední vrstvou jsou lehce osolené brambory, vypláchneme zbytek marinády troškou vody a celé pokapeme. Krok 5: Pomalíme na II.stupeň asi 80 minut, nebo pečeme v pekáčku v rozpálené troubě na 190°C asi 35 minut – respektujeme vlastní troubu. Krok 6: Na talíř poklademe lístky salátu, položíme filet, rajčata a brambory. Krok 7: Já jsem recept dělala v Pomalém hrnci, ale jde stejně dobře udělat i v normální troubě. Ryba je šťavnatá a bylinky ji příjemně ovoní.

Zveřejněno 23. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový hejk na salátu s rajskou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqO9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový hejk na salátu s rajskou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqO9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

tejaja: Děkuju:-K a bylo fakt skvělé :-p:-p

Vyzerá to výborne, ja by som dala iba jednu bylinku - šalviu. Ale je to určite chutné :yes:;-)

spagetka: Já jsem z toho fakt blázen. Nejsem nějaký znalec ryb, co si budem povídat. Věřím tomu, co je na obale. Pamatuješ ty hejky za pár kaček? Člověče, nikdo to skoro nekupoval, jen já :-D

Jana Remkova: Jani děkuju:-K, a makrela určo ne - může to být pod názvem štika mořská nebo štikozubec - mrkni do Kaufu do mražáku - jestli si to dobře pamatuju, na jejich cedulce byl hejk, na pytlíku s filety štikozubec.
Tak já drahoty určitě nedělám, když mi 2 "tichý blázni" nutěj své přebytky úlovků :-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Hejk..kdysi je prodávali za pár korun a bylo jich v sáčku 5-6 za směšnou cenu cca 10 kč. Dnes jsem buď slepá, nebo se jim říká makrely :-d. Paráda. Laďko. Já ryby fakt můžu a mám štěstí, ozval se mi soused, že jestli mi sem tam nemůže nějaké přinést, že už neví, komu by je dal :-D. No, měla jsem snad dělat drahoty? :-D:-D:-D

Děkuju všem :-K:-K, Irenko, jo byly. Snad tím, že byly nové, se slabou slupkou. Na Pokecu jsem psala o hodině, tak to fakt nééé, za 60 minut néé, ale chce to zkusit. A upřímně, já potřebovala vyklidit sušárnu bez hlídání oběda, povedlo se :yes::yes::yes::yes:

hazel: znáš jako štikozubec nebo mořská štika ;-);-);-)

Určitě moc dobré:-p :yes:Jen mi nejde do hlavy že PH by byly brambory měkké za 80 minut:-O:-8

Ladi, velmi povedené :-p;-):-K +3:yes::-K

Sice neznam rybu hejk,ale zkusim to s jinou. Musi to byt velice dobre a rychle. Dik za recepis

:-p:yes:,to taky můžu :-p:-p:-D

Tématické fráze:
recepty hejk, hejk recepty, recept hejky, bylinky od jany, hejk, recept na hejky, hejk cena, hejk na bylinkách recept, ryba hejk, cena, recept hejk, hejk recept, hejk v trobe, jak udělat hejky v troubě, hejk cena, cena hejk, morska stika v pomalem hrnci, jak připravit hejka, nejde vyklidit cukrovi, recepis na pečenou makrelu, ryba hejk cena

Suroviny:
hejk, brambory rané, rajče, rozmarýn, bazalka čerstvá, meduňka, pažitka, šalvěj, pepř citronový, sůl, šťáva citronová, olej, koření na ryby

Přidat fotografie receptu