Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 141 kJ / 2 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,75 g |
Tuky | 140,12 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 5,36 g |
Sůl | 13,45 g |
Sacharidy | 53,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Zveřejněno 25. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Moje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Nejnovější recepty
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 37 minutami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 5 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 17 minutami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 51 minutami
Nejlepší marokánky
stepna před 1 hodinou
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 3 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 3 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 5 hodinami
Tématické fráze:
králík na smetaně v papináku,
králík nemůže na zadní nohy,
kralik se zeleninou v papiňáku,
kralici stehna v papinaku,
domácí králík na zelenině,
králík recepty,
kralik na zelenine,
vaření králíka v papinaku,
zelenina v papináku,
kralik na zelenine v tlakovem hrnci,
králík na smetaně z papiňáku,
králíkvpapináku,
králík na česneku v papiňáku,
kralik na omacku,
testoviny a kralik,
babiččiny recepty králík na zelenině,
zelenina z v papiňáku,
králičí stehna na hořčici v papiňáku,
recepty z papináku,
vaření-kralík na zelenině
Suroviny:
maso králičí,
lečo,
hořčice,
hořčice plnotučná,
slanina gazdovská,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (2)