Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 895 kJ /
4 755 kcal
Bílkoviny99,75 g
Tuky126,10 g
Vláknina32,73 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 605 mg
Sůl2,64 g
Sacharidy788,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky. Dáme do mísy, zasypeme třtinovým cukrem a necháme asi 15 minut odležet. Krok 2: Mezitím najemno nastrouháme zázvor a vymačkáme z něho šťávu. Krok 3: K rebarboře přidáme kefír, vejce, olej, zázvorovou šťávu a skořici, promícháme a po částech sypeme mouku. Její množství je závislé na hustotě těsta. Krok 4: Nakonec vmícháme prášek do pečiva, těsto vlijeme do plechu s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem a vložíme do trouby rozehřáté na 170°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, propečení vyzkoušíme špejlí. Krok 5: Vychladlou "buchtu" sypeme moučkovým cukrem nebo podávámé s ušlehanou šlehačkou, případně zakysanou smetanou ( ve všech těchto variantách je moučník výborný i ještě lehce vlažný).

Zveřejněno 26. 5. 2014

Poznámka autorky Danca

Moučník je příjemně sladkokyselý, osvěžující a nádherně vláčný. Lehce voní po zázvoru, který mu spolu s rebarborou dodává trochu exotickou, pikantní chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Y5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčné řezy s rebarborou a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Y5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Krásný moučník, vyzkouším, rebarboru jsme jako malí jedli od rána do do večera, ještě teď na to vzpomínám s nostlagií, ale jestli to bylo jen do 24.6. to nevím, ale babičky dobře věděly, co dělají, ale pozor na listy rebarbory, ty jśou jsou právě plné kyselin a jsou jedováté nejen pro člověka, ale i pro zvířata. Proto je potřeba stále kontrolovát, aby se do jídla nikdy nepřipletl žádný list. Moučník je nádherný Dančo;-):-K:yes:

Pamatuju si, že v dětství mi babička dávala jako mňamku mladou čerstvou, oslazenou a vychlazenou rebarboru nakrájenou na kostičky. Chutnala mi, ale je fakt, že od té doby ji takto prostě nejím. Jinak jak píše Hella, prostě jen do června. A kdo má dnu, nebo mu zjistili moc překyselenou moč, tak by neměl vůbec. Jo to se hezky řekne, ale ona je tááák dobrá :-D:-D:-D.
Mám v plánu toto udělat na víkend ;-):-p

jenyk: Tepelně neupravená rebarbora je opravdu silně projímavá, stejně jako třeba zelené fazolky nebo plody bezinek. Ale předpokládám, že by dnes už nikoho nenapadlo konzumovat tyto plodiny syrové ;-):-))

Nikdy jsem rebarboru nedělala, ale od loňského roku na rebarboru nedám dopustit, a to., že rebarbora je velice zdravá jenom do sv.Jána, to snad není problém, naše babičky jí používaly a jak byli všichni zdraví, holt vždy a všude si každý musí pamatovat všeho s mírou.:-K

jenyk: Rebarbora není jedovatá, ale měla by se používat jen do konce června. Pak již obsahuje větší množství škodlivých látek poškozujících kloubní chrupavky. Naše babičky měly pořekadlo: Se svátým Jánem (24.6.), s rebarborou ámen!

jenyk: rebarboru jím v sezoně od dětství a pořád ještě žiju:-!:-D Myslim si, že v běžně konzumovaných potravinách do sebe těch jedů dostáváme mnohem víc...Ale recept nikomu nevnucuji, pochopitelně;-)

BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !! Jedovatá rebarbora.:-((:-((:-((

Danuško,to by mi chutnalo,mňam:-p:-K:yes:
U nás je akorát problém,když už náhodou peču něco sladkého,tak si vezmu kousek a zlatoušek pak zbytek dojídá 4dny:-/

Moc se mi líbí tento recept:yes::yes::yes::-O:-K

Sice bychom moc neměli kvůli dně, ale zas si myslím že když je to tak 2 - 3x za sezonu, tak reveň neuškodí. Já ji mám moc ráda, dělala jsem z ní i džem nebo sirup, ale kvůli nemoci už jen peču. Recept se mi líbí, kefíru mám dost ;-):-p:yes:

Danca:Jasně, to stačí. Zkusím z jogurtu, ten mám. Díky Dančo:-K

1974andrea: Andrejko přiměřeně....přiměřeně...:-D:-D
No, měla jsem ho asi tak jako na litý perník, tzn. takové, aby se dalo hezky rozetřít po plechu, ale ne zase úplně tekuté...nevím, jak to popsat:-8:-):-K

Dančo, asi vyzkouším;-) Ještě mi řekni, jak to těsto má být husté?

No panečku.. Rebarbora je v plné síle :-):yes:

Tématické fráze:
řezy s rebarborou, syrová rebarbora, je rebarbora jedovatá, buchta se zázvorem, vlacne rezy, kefír rebarbora, moučník se zázvorem, rebarborová buchta se zázvorem, vláčná rebarborová buchta, rebarborová buchta vláčná, rebarbora jedovatá, rebarborovy koláč se zazvorem, rebarbora, řezy, vlacna buchta s rebarborou, moučníky se zázvorem, rebarbora kolac zazvor, vlacnabuchta s rebarborou, rebarbora kefír, vláčná buchta z rebarbory, kefir rebarbota

Suroviny:
rebarbora, cukr třtinový, vejce, kefír, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, skořice, zázvor

Přidat fotografie receptu