Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky z DP

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na jednu várku nakrájíme asi 750-1000 g syrového špeku na přibližně velké kostičky asi 15 - 20 mm velké (čím jsou kostky větší, tak se musejí v druhém cyklu škvařit déle). Krok 2: Várku dáme do DP a nalijeme cca 1-2 lžíce vody. Krok 3: Dáme špetku celého kmínu. Krok 4: DP zavřeme a škvaříme i s háky programem 9 = marmeláda. Krok 5: Máčknem START. A je to.

TIP: Jak připravit skvělou škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 4. 3. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Je - li po ukončení programu podle nás a ochutnání škvarků ještě málo, opakuji program znovu, ale s tím rozdílem, že si již hlídám čas. Podle velikost škvarků a druhu sádla je to ještě asi 15 - 25 minut. Pak STOP. POZOR abychom to nepřehnali a škvarky nezhořkly. Otevřu DP a po částečném vychladnutí sádlo scedím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarky z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZKA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarky z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZKA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Matesak: Výpary mohou odcházet, každá pekárna má nahoře větrání. Jinak sádlo voní a dokonce se v něm pečou i buchty :-)

Můžu se prosím zeptat, nezasmrádla Vám potom pekárna, když výpary nemají kam odcházet?

Matesak: dělala jsem to mnohokrát v pekárně,ale nezasmárdla,po vyškvaření sádla,bylo vždy nejlépe tam dát těsto na chleba a ten pak byl vynikající.;-)Takže nemusíš se bát,že by pekárna byla cítit.;-)

Bezvadné! :yes:

:yes:

dělám sádlo v pekárně už 3 roky.pekárna funguje.Určitě se nemá co pokazit. Po sádle upeču chleba a to je teprv dobrotka.:yes:

Pistkodtko. Trvá to mnohem déle. Máš pravdu. Ale ber ten půvab v tom, že to nemusíš hlídat, míchat, stát u hrnce a že to nepřipálíš, když nejsi přímo hajdalák a tím nejsou škvarky hořké a sádlo není moc tmavé. Zkrátka vyloženě mužská záležitost.

pishkotka:já jsem dnes opět dělala též a bylo to super;-)já tedy mám program na marmeládu něco přes hodinku,pak odeberu vyškvařené sádlo a zapnu program ještě jednou a už jen tak na 15minutek a je hotovo;-)Přesně jak píše Václav v receptu.Jelikož máme rádi škvarky spíše měkčí,tak už nic nepeču;-)

pishkotka 10. 12. 2011 18:37
tak nevím, rozjela jsem to synchro v DP a v hrnci, že to pak porovnám, jelikož jsem škvarčila poprvé. V hrnci bylo +- za hodinku hotovo a v pekče to trvalo 3 hodiny (2a půl na program marmeláda a půl ještě pečení). Buď mám zvláštní pekču nebo nevím, a chuť mi přijde nastejno...:-/

Já jsem včera také prvně zkoušela,nejprve jsem dala program marmeláda a potom program pečení;-)dávám bodík a dovoluji si přidat fotku:-8;-)

Dnes jsem dělala prvně sádlo v pekárně, dopadlo to výborně a už jinak dělat nebudu;-)Nemusí se stát u plotny a míchat.A hlavně není pach po celém bytě,je to super vychytávka;-)+1:yes:dovolím si přidat fotečky;-)

Václave, v pekárně škvařím sádlo již dva roky a je stále funkční, vůbec mě nenapadlo, že by se poškodila - vždyť udržuje svoji teplotu a to sliji sádlo a škvarky dopékám na program pečení, aby byly křupavé. Sýdlo i škvarečky jsou výborné a nestojím u hrnce a nemíchám a nemíchám :yes::-D

teda to někdy vyzkouším dík za tip:yes:

Dnes jsem vyskoušela a moc spokojena.DP vydržela a doufam,že

ještě vydrži moc děkuji

Však ano, Vašku....na škvarky z pečky jsem se těšila, ale pak jsem, náhodou, četla tuhle info, a protože se mi to nezdálo (škvaření sádla v DP je doporučováno), zeptala jsem se kamarádky, která má o DP mnohem širší přehled, než já (zabývá se i testováním DP různých značek). No a po jejím potvrzení, že to četla taky a proto taky sádlo v pečce nedělá, jsem od škvaření upustila....nemusím mít všecko, že?;-)
Psala jsem to pro ty, kteří by se z jakéhokoliv důvodu mohli bát zničení (poškození) formy. Berte to, prosím, jako další z řady informací, na které budete (nebo nebudete :-) ) brát zřetel.

Neholdujem ani masti, ani oškvarkom, ale podľa rady Vaška som vyprážala, samozrejme v pekárni a musím len a len chváliť:yes::yes::yes: Jednoducho som neodolala.
Prvotriedne, v pohode a bezproblémovo. Vašku, ešte raz verejná vďaka ;-):-D:yes:

Tématické fráze:
skvareni sadla v domaci pekarne, výroba škvarku, skvarky, škvařené sádlo z domácí pekárny, výroba domácích škvarků, škvaření sádla v pekárně, škvarky recept, škvarky z domácí pekárny, výroba škvarek, škvarky v domácí pekárně, domácí sádlo, skvarky vyroba, recept na škvarky, domaci skvarky, domácí pekárna škvaření sádla, skvareni sadla, domácí škvařené sádlo, domaci vyroba skvarku, jak se delaji skvarky, škvaření sádla recept

Suroviny:
špek, voda, kmín celý

Přidat fotografie receptu