Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelená večeře s droždím

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 416 kJ /
338 kcal
Bílkoviny36,26 g
Tuky16,38 g
Vláknina10,08 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy6,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troše oleje za stálého míchání krátce orestujeme na kolečka nařezaný pórek. Přidáme fazolky a 10 minut dusíme (nepodléváme). Krok 2: Do zeleniny rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit. Přidáme kukuřici, hrášek a vajíčka a necháme srazit. Osolíme a opepříme. Podáváme se zeleninou.

Zveřejněno 2. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelená večeře s droždím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A783

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelená večeře s droždím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A783

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

tejaja: Všiml jsem si už několikrát, že při přechodu na novou grafiku (asi nějaký automatický algoritmus) se objevilo poměrně hodně chyb a nesmyslů. Snad se je podaří postupně opravit, aby se Topky zase staly důvěryhodným zdrojem informací.
Nechci být zbytečný "rýpal", ale dovolím si alespoň na větší zmatky upozorňovat.

Chyba vznikla pri prechode na novú grafiku webu a preklade. Ďakujem Evke (Eja57) za rýchlu opravu. Stihla to skôr ako ja. ;-)

Neuvěřitelně rychlá reakce a oprava. Děkuji.

Podle postupu přípravy, podle fotka i podle zdravého rozumu předpokládám, že se použijí krájené fazolové lusky čili lidově fazolky. V seznamu surovin je však uvedeno "2 hrsti fazolí", což bych chápal, jako 2 hrsti tvrdých fazolí. Ty by však za 10 minut dušení nezměkly a v pomazánce by fungovaly jako kamínky. Doporučuji v seznamu surovin opravit, začínající kuchaře/ky by to mohlo zmást.

tejaja:;-)

Jana Remkova: Janka ďakujem za fotečku aj komentár. ;-) Nie som zástancom pchania syra do každého jedla, a bryndzaa nie, tá by to príliš prebíjala. Skor nejaká bylinka, napr. pažitka.;-) V každom prípade si tvoj názor vážim. ;-)

Terezko, přidávám foto, pokud nevadí. Dovolila jsem si foto přidat i na FB :-). Je to takové zvláštní, moc dobré jídlo. Já miluji třeba vaječinu s droždím, je fakt, že často ji nedělám, protože mám na vajíčka alergii, ale spraví to kapky, tak sem tam to nevadí. Moc dobré, jen bych to možna malinko zvýraznila nějakým pikantním sýrem, třeba brynzou, aspoň 1 lžíci. Nicméně, snědla jsem to všechno;-)

Terezko, už si to sama sobě posílám. To bude dobrůtka :-p:yes:

:-K;-):yes:

Moje maminka delavala kvasnicovou pomazanku jen z

cibulky /tady je porek/ a z kvasnic .Vyzkousim vylepseni se zeleninou. Diky!

Terezko i já bych si pochutnala:-p:yes::yes:

Zni to uzasne, jak vabeni Siren...vyzkousim, a bod ode me:yes:

Ďakujem všetkým za pekné komentáre ;-):-8

Pěkný recept a krásná fotka :yes::yes:

Jana Palatova 2. 6. 2014 15:35
Paradni recept :-)....urcite zitra udelam....nakoupim drozdi! Diky !:-8:-K

Tématické fráze:
recepty s droždím, vajíčka s droždím, vaječina s droždím, jidla s drozdim, zelená večeře, recepty na večeři, pomazánka ze zeleniny s lahůdkovým droždím, co z drozdim, jídlo s droždím-recepty, re epty z drzdim, vaječina z droždím

Suroviny:
fazolky zelené, hrášek, pórek, kukuřice, droždí, vejce, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu