Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jan.alois jan.alois

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 667 kJ /
2 788 kcal
Bílkoviny203,79 g
Tuky75,42 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,56 g
Sacharidy239,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Krok 2: Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a vložte do vychladlého nálevu, musí být potopená. Krok 3: Vložte do vyhřáté trouby na 100°C a 25 - 35 minut podle velikosti prsou pečte potopené v nálevu. Pokud by nálevu bylo málo, tak si přidělejte. Krok 4: Šalotky nasekejte na drobno a na lžíci másla jí nechejte zpěnit , přidejte rýži nepranou a restujte. Krok 5: Přilijte něco vývaru a míchejte až se vývar vsákne, přidejte víno a zase nechejte vsáknout. Krok 6: Potom opět přidejte vývar a to dělejte tak dlouho, dokud nebude rýže hotová a né hustá, ale krémová. Krok 7: Na zbytku másla orestujte nasekaný pórek osolte a opepřete. Zamíchejte do hotového rizota. Krok 8: Papriky vyčistěte a nasekejte na kostičky, posolte, opepřete a pokapejte olejem. Krok 9: Dejte do trouby klidně společně s masem, ale na zvláštní plech. Jak začne paprika hnědnout, vyndejte, nechte vychladnout a rozmixujte na pyré. Krok 10: Prsa necháme vychladnout, společně s rizotem a s pyré dáme do ledničky. Krok 11: Druhý, ale i x-tý den dáme na kastrolek nebo ohnivzdornou misku prsa, podlijeme vývarem a dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme prohřát asi 10 minut. Krok 12: Na pánev dáme rizoto, podlijeme troškou vývaru a prohřejeme. Přidáme sýr a zamícháme až se rozpustí. Krok 13: Na talíř dáme rizoto, vedle nakrojené prso asi na 4 dílky a k tomu přidáme pyré.

Zveřejněno 2. 6. 2014

Poznámka autora jan.alois

Přeji dobrou chuť. Vypadá to složitě, ale je to opravdu rychlé. Pokud uděláte více porcí, tak vám rizoto, pyré i prsa v nálevu vydrží v ledničce přetažené folií uložené v keramice nebo skle klidně i týden, jestli vaše lednice dokáže udržet teplotu 3-4 stupně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjEJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pošírovaná kuřecí prsa s pórkovým rizotem a paprikovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjEJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pošírované kuřecí maso, posirovane maso, pošírovaná kuřecí roláda, pašírovaná kuřecí prsa, pošírované kuřecího masa, poširovane kuřeci prsou, pošírovaná panenka, gran moravia recepty, plněné kuřecí prso s rizotem, kuřecí prsa top recepty, kureci ryzoto z kuřecích prsou, posilované kuřecí maso, pošírované kuřecím masem, posirovane maso s citronem, pošírované maso top recepty, pošírovaná drůbež, kureci prsa a pzre, kuřecí maso s rizotem, kuřecí prsa nakrojené, plnene papriky rizotem

Suroviny:
prsa kuřecí, tymián čerstvý, víno bílé suché, vývar drůbeží, olej, sůl, pepř, rýže arborio, cibule šalotka, vývar kuřecí, víno bílé, máslo, pórek, parmazán, paprika čerstvá žlutá, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu