Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kisir (turecký salát)

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 805 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny26,55 g
Tuky35,45 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy168,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nezchladl moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit třeba i utěrkou nebo ručníkem. Krok 2: Zatím nakrájíme nadrobno petrželku, cibulku, okurky, oloupaná rajčata a kopr. Krok 3: Olej na pánvi i s feferonkami necháme pozvolna zahřát, než floky začnou lehce pěnit. Přidáme paprikovou pastu, promícháme a vypneme (olej nemusí vřít, stačí, když je jen horký). Krok 4: Paprikový olej přimícháme do hotového bulguru, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř, dosolíme a lehce ochutíme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené.

Zveřejněno 5. 6. 2014

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

V Turecku mi moc chutnal malinko pálivý salát z kuskusu. Tedy - tehdy jsem to na kuskus odhadovala.....doma jsem zapátrala na internetu, tabbouleh zavrhla (neměl tu správně červenou barvu) a podle fotek se dobrala až ke kisiru.

Základem kisiru je drobný bulgur a jak jsem se dočetla - každá rodina ho dělá trošínku jinak. Základ je vždy stejný, proto jsem ho pak už dochutila podle toho, co jsem si pamatovala z mé porce na talíři v tureckém Side........

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kisir (turecký salát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4DYV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kisir (turecký salát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4DYV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: recept se mi moc líbí a bulgur mám ráda, foto je hezké a 100 lidí = 100 chutí , určitě zkusím :-K

rimanka: :-) je to protlak -prodává se v tubě (Lidl) i rajčatová a chuťově výborné obě. :-K

Ještě malá poznámka: Pokud máte bulgur předvařený (viz třetí fotku), stačí zalít vařící vodou. Pokud bulgur předvařený není, měl by se povařit. Všechny tyto údaje by se měly dát najít na obalu.

evosheek: Kuskus je drobná těstovina, kdežto bulgur je naklíčená, usušená a hrubě podrcená pšenice.

<3Nasi Turecti pratele byli velmi prekvapeni timto receptem.Ponevadz v Turecku se to dela uplne jinak:-p

cathleen: od pani, žijicí s tureckým mnželem v Turecku. Kisir je krome kyselé okurky totožný s tvým. Oni kyslí sirupem z granítových jablek (já také, je to dobrý, hustý). Dívala jsem se i na jiné recepty, máš ho jak má být. Jen tu okurku jsem nikde nenašla a kopr také ne. Ale v Turecku se kopr dost používá, tak proč ne. Přikládám jen její seznam surovin, postup je totožný.

1 šálku jemne mletého bulguru (nie kus kus)
1 a 1/2 šálku vriacej vody
1 ČL plnú paradajkového pretlaku
1 ČL paprikovej pasty
3-4 PL olivového oleja
šťavu z 1/2 citróna
1 PL sirupu z granátového jablka
3 jarné cibuľky nasekané
1 malú červenú cibuľu nadrobno nasekanú (nemusí byť)
1 viazaničku petržlenovej vňate
1/2 viazaničky mäty (alebo 1 ČL sušenej)
2 menšie paradajky
2 menšie šalátové uhorky
1 ČL pull biber alebo chilli vločiek
soľ

houba: moc děkuju <3 tady to nezapadne, kdyby chtěl někdo porovnávat.
A koukám, že tu někdo v prosinci pěkně mlžil (možná až kecal) :-D

Moc pěkný recept na tyto horka:-p+:yes:taky neznám paprikovou pastu, Skvělá, lákavá fotka:yes:

co je to papriková pasta, prosím?

Krásne fotky i recept vyzerá sympaticky, nechám sa inšpirovať. Bulgur síce nepoznám, ale snáď sa dá urobiť aj s kuskusom. Pridávam :yes:

maris::-D chtěla jsem tím říct, že na něj chodím, i když jsem najedená, jen na mls :-p

cathleen: Ivo, proč jen uždibávat:-O, jen si pořádně nandej;-):-))

:-) díky, zkuste si udělat. Vychlazený opravdu nemá chybu a já ho chodím pořád uždibávat :-))

:yes:paráda!:-))

To je moc pěkný recept i fotka :-p:yes:

Tématické fráze:
turecky salat, turecký bulgur, turecké recepty, turecky kuskus, turecký salát z bulguru, bulgur po turecku, turecké saláty, turecký bulgur recept, bulgur turecko, kuskus po turecku, recepty turecke, recepty z bulguru salát, bulgur salát recept, turecký kuskusový salát, bulgur turecký recepty, turecky bulgur recept pretlak, bulgur recept, turecky sirup z granatoveho jablka, turecky zeleninový salát, kisir z kuskusu

Suroviny:
bulgur, voda, olej, pasta papriková, feferonky sušené, rajče, okurka salátová, okurky sterilované, petrželka hladkolistá, cibulka jarní, kopr, sůl, pepř, šťáva citronová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu