Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská jehla

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 350 kJ /
1 996 kcal
Bílkoviny153,98 g
Tuky63,75 g
Vláknina31,25 g
Cholesterol 2,44 g
Sodík 779 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy185,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku. Krok 2: Špíz opepříme a posypeme zázvorem. Opékáme na horkém oleji ze všech stran a ke konci restování osolíme. Krok 3: Slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo s trošinkou oleje a ještě chvilinku dusíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, popřípadě zeleninový salát.

Zveřejněno 10. 6. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recepty od Dony

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOMP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOMP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

radiator: Tak to je správné!!:-)):yes:

Jani, bezvadná kombinace:yes::yes::-K Příští týden vyzkouším na rodičích, kteří si budou u nás celý měsíc užívat léto;-)
Vždycinky ty moje staroušky tady "rozmazluji" a vařím jídla, která neznají.

Máš to moc hezké:-p:-K
Já to dělávám s krůtími játry a do švestky zastrčím oloupanou mandli:yes:

:-):yes:

Irule: Určitě joo, játra jako játra a každý fakt nemusí vepřovou :-)

Jana Remkova:já děkuji za skvělý recept i manžel to moc chválil a to už je co říct ;-). Jen jsem to udělala z kuřecích jater, vepřová jsem neměla. Ale myslím, že je to jedno. Fakt to bylo moc dobré :-p

Irule: Irčo, já mám takovou radost!! Děkuji moc za vyzkoušení! :-)I za fotečku :-)

Jani bylo to luxusní :yes::yes::yes:. Fakt moc dobré, posílám foto, bod už další bohužel dát nemůžu ;-(, kdybych mohla dám jich mooooooc!!!! :-):-p:-K

Dana61: díky :-)

prostě nádhernéééé:yes::-D receptík i foto;-)

Severinka: Určitě by to šlo, proč ne??;-)

Jak to vypadá,tak to chutná.Paráda.:yes::yes::-p;-)

Mám v mrazáku krůtí játra, to by taky šlo co:-?:-?:-?bylo by to rychlejší;-);-);-)jen musím dokoupit ty švestičky:-D:-D:-D

Děkuji všem. :-)

Óóó :yes::yes: Už vím, co si o víkendu uvařím, budu sama doma (chlapi játra nemusí) :-p

Tématické fráze:
vepřová játra po staročesku, staročeská jatra, staročeské játrové kyselo, staročeské recepty ze sušených švestek, staročeský špíz, špíz z jater a švestek

Suroviny:
játra vepřová, švestky sušené, slanina anglická, sůl, pepř, zázvor mletý, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu