Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina rozcuchanka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 092 kJ /
4 085 kcal
Bílkoviny70,63 g
Tuky204,21 g
Vláknina46,04 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 634 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy468,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory po oloupání nastrouháme na velkých slzičkách, jablka nakrájíme na tenké plátky (já je neloupu). Krok 2: Do šálku si připravíme směs z cukru a skořice. Krok 3: V hrnku si rozšleháme vejce, přidáme rozpuštěné, chladné máslo a mléko, citronovou šťávu a kůru. Krok 4: Do pekáčku, kam dáme buď folii, pečicí papír, nebo ho dobře vymastíme, klademe vrstvu brambor – velice mírně osolíme a pocukrujeme, pak jablka, která taktéž ocukrujeme. Pak po vrstvách pokračujeme do vyčerpání, poslední vrstvou musí být brambory. Na ně nalijeme směs mléka a vajec. Krok 5: Pečeme do růžova. Respektujeme vlastní troubu. Já pekla na 190 °C asi 30 min.

Chuťově lehce připomene žemlovku.
Místo mléka lze použít i smetanu. Já použila fruktozu pro diabetiky, ale lze krupici.
Ze zbylých plátků jablka můžeme uvařit kompot, kam přidáme hřebíček, muškátový květ, citron a podáváme společně.
Dá se jíst i studené.

Zdroj: Rodinná kuchařka

Zveřejněno 26. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina rozcuchanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Lm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina rozcuchanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7Lm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

magdalenka: Magdi, doopravdy bez mouky:yes::yes:. Právě kvůli mužovi jsem zvolila tuhle variantu, ne tu Natřásanku, jak dala Jikotka, tam je právě navíc ta mouka a diabetici maj dost škrobu už v těch bramborách. O té folii a kolečkem na pizzu nebo tupou stranou nože vím - třeba opatrnosti ;-);-) a vyzjkoušej, fakt je to moc dobré :yes::yes::yes:

Toto je úplne bez múky??? Pre m%na je to úplne neznáme jedlo, tak sa pýtam.
A bacha, kolečkom na pizzu sa dá krásne fólia prerezať - mám vyskúšané.:-D

Děkuju :-K, fakt moc dobré a Terezko, souhlasím, nač vymýšlet bůhvíjak složité a nákladné recepty, když ty staré, jednoduché je chutí mnohdy předčí :yes::yes::yes:

:yes: Jednoduché a určite dobré. Staré recepty sú na nezaplatenie.;-)

Špagetko, rozcuchandu neznám a určitě ji vyzkouším:yes::-p

spagetka: Já mám dneska fakt den!:-D Vždyť ji mám taky! :-D

Jana Remkova: jani, to je spešl pečící folie, ne ta folie na balení potravin. Je výhodnější než papír, protože rozměry má jako normál pekáč, dá se omýt a používáš opakovaně. V Dom.potř. mě stala cca 120? Tak nějak. Pečící papír už nekupuju. jen bacha na protržení, krájím kolečkem na pizzu nebo tupou stranou nože

Jikotka: Jiřinko, i tak ji babka říkala :-D:-D, já pozměnila název, že je to od ní :-*:-*:-K:-K:yes::yes:, Je skvělá a když muž řekne, že mu připomíná žemlovku, tak to je fakt něco, žemlovky zbožňuje, jak vidno i tohle :-D:-D:-D:-D. Já to nepekla snad 20 let a potřebovala jsem sdělat vařené brambory. Ale voní to tu ještě teď :yes::yes::yes:

Ladi, co by s tím žárem udělala fólie?? To mne nikdy nenapadlo, dávám hlavně pečící papír. Řeknu ti, to je receptík!!:yes::yes:. Ty staré recepty jsou skvělé:-p

:-p:-p:-p,mám recept na Rozcuchanou nevěstu,ale ještě jsem se k tomu,abych ho udělala nedostala...tenhle tvůj je hodně podobný...vypadá moc dobře :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jidla zbrambor, jak sdělat vařené brambory, babiččina pizza, recept stara jablka, rozcuchana nevesta recept, babiččino nádobí, babicciny noky s vejci z hanacka videorecepty, stare dobre recepty, jak sdělat jablka, rozcuchaná nevěsta, recept na nevěstu, recept na bramborovou natřásanku, nádobí babiččina kuchyně, staré recepty zbrambor a jablek, babiččina rozcuchanda, bramory pro diabetiky

Suroviny:
brambory, jablko, vejce, máslo, mléko, skořice, cukr krupice, sůl, šťáva citronová, citron

Přidat fotografie receptu