Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z listového špenátu s anglickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 006 kJ /
479 kcal
Bílkoviny9,51 g
Tuky43,08 g
Vláknina8,44 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 894 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy10,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát opláchneme od nečistot a krátce spaříme ve vařící vodě. Pokrájíme ho nahrubo. Krok 2: Bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a cibuli i česnek osmažíme na oleji. Krok 3: Přidáme špenát, slaninu nakrájenou na proužky, pepř, osolíme a necháme dusit. Krok 4: Tak po 10 minutách zalijeme zeleninovým vývarem, necháme vařit, dáme ještě na kolečka pokrájenou zelenou část cibulky. Pomalu vmícháme krupičku a ještě chvíli vaříme dál, až je polévka zahuštěná. Krok 5: Nakonec ji a dochutíme a podáváme.

TIP: Desatero: Špenát v naší kuchyni

Zveřejněno 27. 6. 2014

Poznámka autorky Bibinka

Dělávala jsem špenátovou polévku vždycky z mraženého špenátového pyré, ale této se nevyrovná, je mnohem lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z listového špenátu s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjW2

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z listového špenátu s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjW2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Aj ja si myslím, že čerstvý špenát je lepší...máš to dobré, nepochybne. :yes: len by som asi nedala toľko krupice a slaninu by som vyškvarila a dala až na tanieri...
Ja som teraz dovarila polievku z mangoldu, ale krémovú. Treba jesť vitamíny, kým sa dá.:-))

Bibi, si představ, že já název už dočítala takto: ... z listového...TĚSTA :-D:-D:-D:-D:-D, ach jo. Zas jsem dřív myslela, než koukala. Každopádně :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
listový špenát se slaninou, jak dlouho vařit listový špenát, polévky recepty, listový špenát recept, polévka špenátová se slaninou, špenátová polévka s anglickou, listový špenát polevky, recept ze špenátu, jak varit listovy špenát, polévka listovy špenát, tncz nova špenát, připrava listovy špenat, jak dlouho dusit listovy spenat, jak dlouho vařit listový špenát?, čerstvý listový špenát mrazeny,doba připravy, špenat s anglickou slaninou, listový špenát polévka, tncz nova

Suroviny:
špenát listový, cibule lahůdková, česnek, slanina anglická, vývar zeleninový, krupice dětská, olej olivový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu