Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči III

Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.

Hodnocení receptu je 5,0 (109×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 474 kJ /
1 069 kcal
Bílkoviny82,28 g
Tuky75,57 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy13,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Krok 2: Vytvoříme válečky libovolné velikosti. Krok 3: Válečky vkládáme na rozehřátý olej (ne příliš rozpálený - válečky musí být ze všech stran stejnoměrně opečené). Krok 4: Opečeme je ze všech stran, zalijeme lžící vody a hned vypneme. Voda má omastkem jen probublat, ale ne stříkat. Krok 5: Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarskou omáčkou, nakrájenou cibulí a rajčaty. Krok 6: Čevabčiči podáváme s vařenými bramborami a poléváme šťávou.

TIP: Pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 6. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Lze připravit i den dopředu, válečky dáme na olejem potřený talíř, zakryjeme fólii nebo vlhkým ubrouskem a dáme do lednice. Pak už s tím jen hup na pánev a je to. Lze podávat i s chlebem. Dělám, když zbyde mleté maso a už ho nechci zamrazit;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči III

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpOg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči III

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

mirca75: Tak logické a mě to nenapadlo. Děkuji a zdravím.

satelit: satelit: opečte obě várky, pak vložte vše do pánve a zastříkněte vodou. Nebo přeskládat hotové do pekáčku ( uchovat v teple ) a vodou zastříknout jen ty přípečky v pánvi

Když má čevabčiči na dvě pánve, tak v tom oleji s vodou už asi nejde smažit druhá várka? Jak to děláte.

vynikajúce!

:-)<3:yes:Krásná prezentace :-K

Jaký význam tam má ta lžíce vody?

dekuji za recept, priprava je rychla a moc nam vsem chutnaly vcetne ditete<3

Uvařila jsem a jsou výborné, děkuji.:yes:

Mutsynka: stačí 1 lžíce na celou pánev. To jen aby to probublalo. A neptáte se hloupě, je lepší se v životě na věci zeptat, než nevědět jak dál;-). Jsem ráda, že chutnalo.

mirca75: dobrý den. Prosím Vás, asi se ptám jako blbec, ale na každý váleček dám jednu lžíci vody nebo je na celou pánev 1 lžíce vody? já si nebyla jistá, tak jsem ji tam radši nedala vůbec :-D Ale i tak jsou výborný :-8:yes: děkuji

Čevapčiči jistě dobré , já ale vyzdvihnu tu krásnou prezentaci :yes::yes: a beru si příklad:-D to budou doma koukat :-K

Mě by zajímal taky ten salát na kraji talíře <3

Jednoduchý a dobrý recept - díky. Moc nám to chutná.:-K:yes:

Není té mleté papriky moc?

Opět se vracím k tomuto receptu, nemá chybu a vždy si celá rodinka pochutná. Jednoduché, málo ingrediencí a rychlé. Bodík už byl kdysi dávno:-)

Velká dobrota, dnes vyzkoušeno, takže kromě velké pochvaly také bodík a fotka.
Miri, díky:-K

Dneska jsem je udělala a jsou výborné:yes::yes::yes::yes:

Ivana Ch:Tak jsem zkusila tu pocenou cibuli co radíte a dobrota :-) :-K

Právě tento recept zkouším, doufám že to bude skvělé :-) Jen mě děsí jak čevapčiči na fotkách vypadají tak krásně a když se podívám na ty moje potvory tak je mi do smíchu :D

jdu na to,jen se bojím té vody:-O

Vynikající recept. Moc jsme si pochutnali. :yes::yes::yes::-p:-p:yes::yes:

Výborný recept.Čevapčičí jsem nevařila asi 15 let,ale znovu ho zařazuji do svých pravidelných receptů.Moc jsme si doma pochutnali.:yes::yes::yes:

Nevěděla jsem co k obědu,tak jsem se vrhla na Váš recept.Je to jednoduché,ale MOC DOBRÉ!!!Mňam:yes: :-p :-D

Potřebovala jsem rychlou, ale sytou večeři a tohle byla výborná volba :yes:
Neměla jsem jinou zeleninu než okurku, tak jsem k tomu nakrájela tu a mamka říkala, že ještě nikdy nejedla okurku s hořčicí, ale že to není špatné :-D

V jednoduchosti je krása:-! Bylo výborné! :yes: Díky za recept :-K

mňam!!čevapčiči miluji víc než nějakou omáčku a ta jedlá fotka:-p:yes:
přidávám zasloužený 30bod:yes:

Jen kouknu na fotografii a už se mi zbýhají sliny :-p Hned jsem si recept uložila a určitě ho s Honzíkem brzo vyzkoušíme:-K Mňamky mňamky :-p:-p

Děkuji za recept :-K Dobrý nápad s tou vodou. Měla jsem na oběd vnučky a poručily si čevapčiči. Všichni chválili :yes::-K

Moje premiéra s čevapčiči a líp jsem si vybrat asi nemohla - výborný, všechno snězeno :-);-):yes:

Výborné, přidávám foto a bodík:yes:.

výborné:yes: dneska jsem dělala, jen tu cibuli jsem si předem trochu orestovala na sadle než jsem ji dala k masu;-)

Výborné!:-K:yes:

Krásná fotečka,snad se mi dnes taky tak povedou.Už se mi úplně sbíhají sliny..:-pPosílám bodík:-K

Do čevabčiči by nemalo ísť nič Nelka. Presne tak sa u nás robia bravčovinky, len majú tvar maličkých fašírok :-D;-)

Holky, fakt se tam nedává žádné pojivo jako strouhanka nebo tak? :-O

terisek :) 25. 10. 2010 16:12
hned bych si jednu dala....vypadá to skvěle!!!!;-)

Na oblohu si zkuste udělat pocenou cibuli podle receptu již dávno zemřelého herce pan Pepíčka Beka.Cibuli nakrájejte nadrobno vložte do sklenice posolte a zavíčkujte.Nechte stát aspon tři hodiny.Potom cibuli pokapte octem a můžete trochu opepřit. Já už to dělám asi 40 let.Moc nám to chutná.Zrovna dneska to jdu připravit.Tomu kdo to zkusí přeji dobrou chut.

Jano Kaprasová:-)děkuji moc za vyzkoušení i za milý komentář:-8.Maris:-)i když pozdě-promiň-:-8,ale i tobě moc děkuji a jsem ráda,že vám chutnalo:-p.

Tak právě jdeme od stolu,kde jsou jen prázdné přímo vylízané talíře:-D,recept jsem dělala přesně podle receptu a nic než chválu si mirca75 nezaslouží.:yes::yes::yes:

Tak dnes nevim co k obdedu a mam tu mlete masicko, takze uz vim :) uz na fotkach to vypada luxusne, tak snad to i trdlo jako ja zmakne :D Diky za napad :)

Já jsem tohle čevapčiči (III. :-) ) dělala v létě na chalupě a všichni obrovsky chválili :yes:. Další bodík už poslat nemůžu, tak jen poděkoání za recept...:-)

mirco,:-) dnes jsme měli k večeři, přesně podle receptu a bylo to výborné. Fotku nemám, protože Ty i Eliza tady máte nádherné,:yes: tak jsem se o to ani nepokoušela :-) Fotku nemám, ale bodík ano a ten Ti posílám :yes::-))

Anete:-)Jsem moc ráda že vám chutnalo:-8 a děkuji za pochvalu:-8

Výborné,včera jsme to měli k obědu a všem chutnalo.;-)

Mirčo, jsem s Tvým receptem úplně spokojená, ale na druhou stranu - proč nezkusit něco dalšího...:-) Tak kdyby Tě to moc neobtěžovalo, Tvojí nabídky bych využila. Předem děkuji :-).

Elizo:-)jsem ráda že na ně přeci jen došlo;-) ,že vám chutnali:-D a že jste měli v bříšku dobře.Už podle fotek se ti opravdu povedly.A jestli chceš na ty školní pošlu ti je do vzkazů.Opísnu ti je z receptur na vaření pro veřej.stravování;-)

Jani, děkuji :-8:-8.

Elizo, ty máš tak nádherné fotky:yes::yes:

Mirčo, konečně jsem se dostala k realizaci Tvého receptu musím ho moc pochválit. Myslím, že je to nejpovedenější čevapčiči, které jsem kdy uvařila :-). Když jsem se dcery ptala, jestli je jako v jídelně, odpověď zněla "Lepší." ;-)
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...:-))
Díky za recept.

Eliz,určitě se toho neboj:-).Kdo nic nezkusí nic nezkazí,ale taky se tím pádem nic nenaučí;-)Dej pak vědět jak to dopadlo.Ale jestli se budeš držet receptíku tak vám může leda tak chutnat a o to tu jde ne?:-p:-D

Mirčo, tak já to zkusím, už se chystám, čevapčiči může celá moje rodina. Prostě to musím dovést k dokonalosti a "vychytat" a to Tvoje vypadá hodně dobře :-p
Děkuji za rady :-).

Mirče - jj - s tímhle souhlasím, napsala jsi to líp a srozumitelněji, tak nějak jsem to myslela. Pikantnější hořčicí určitě nic nezkazíš, ale s tím grilovacím opatrně, záleží od jaké je firmy, já raději dávám každé koření zvlášť (ale taky ho použiju, ale vybírám si) :-p;-)

Eliz:-)já nedávám vůbec pod pokličku dojít,jen přidám tu lžíci až dvě vody-dle množství čevap.-nechám zabublat a hned vypínám.Vody opravdu jen trošku-nesmí to plavat.Pakliže děláš na středním plameni tak je musíš mít propečené i kdybys nechtěla:-D.Na pánvi to musí vypadat nahoře červený olej(barva z masa)a na dně je trošku šťávenky:-p:-))

maris, zkus si někdy dát méně soli a přidej to grilovací koření, pak dej vědět, jestli se to aspoň trochu podobalo tomu ve školní jídelně;-) Měla jsem stejný problém s dochucením čevapčičí. Možná by to chtělo i nějakou pikantnější hořčici. Já osobně mám to jídlo moc ráda, ale pravda je, že mi chutná víc s chlebem, cibulí a hořčicí po studenu.

:-D Elizo, to jsme na tom stejně. Mně se taky nikdy doma nepovedlo čevapčiči jako ve školní jídelně nebo v hodpodě / radši nevědět, co do toho semleli /, ale jak chutnalo:-p:-)):-))

Špagetko, děkuji. :-)
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně ;-).

Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...:-p

Eliyo - hlavně nejprve stejnoměrně opeč a pak nech chvilku pod poklicí dojít. Časově se to špatně odhaduje, yáleží na velikosti těch válečku, ale 10 min.bz mělo stačit - po roykrojení nesmí být maso růžové!!!! Je to jen cvik, neboj a líp raději víc než jíst polosyrové mleté ;-)

Čevapčiči miluju, ale neumím moc dobré :-(. Tohle alespoň podle fotky vypadá báječně.
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění :-).

Čevapčičí se zeleninovou oblohou, cibulí, hořčicí a třeba hranolkami je luxusní jídlo, ne obyčejné, aspoň teda z mého pohledu:-p

dalo by se říci obyčejné čevapčiči, ale vypadá to tak nádherně, lákavě a tááák šťavnatě :-p

:-D:-DJá si neuvědomila že si to nepíšu jen pro sebe.Omlouvám se.A pro ty co sem zabloudí
:p.l.-polévková lžíce;č.l.-čajová lžička;ml.-mletá.Když tak na to koukám:-Ovypadá to opravdu jak tajná šifra:-)).No snad už teď bude chutnat:-p:-D

Mirčo, recept je super, jen jsem vteřinku váhala nad zkratkou - 1 p.l. ml. - ale fakt jen vteřinku :-D:-p;-):yes:

Tématické fráze:
cevapcici, cevabcici z mleteho masa, čevapčiči recept, cevapcici z mleteho masa, recept na čevapčiči, pravé čevabčiči, recept na výborné čevabčiči, jake maso na cevapčiči, čevapčiči recepty, pravé čevabčiči z mletého masa, recept cevapcici, čevabčiči recept, civapcici, čevapčiči nebo čevabčiči, čevabčiči, recept cevabcici, recepty cevapcici, pravé čevapčiči, lll, jake maso na cevabcici

Suroviny:
maso mleté, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, rajče cherry, tatarská omáčka, hořčice, cibule

Přidat fotografie receptu