Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Křehká kachna je jedním z nejoblíbenějších jídel v asijských bufetech. S tímto receptem, který využívá typických omáček, hravě zvládnete tuto pochoutku vykouzlit i v pohodlí vaší kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,2 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

znamenivah znamenivah

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie273 kJ /
65 kcal
Bílkoviny3,00 g
Tuky0,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,10 g
Sacharidy13,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa očistíme a pořádně osušíme. Krok 2: Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverečků, ale nesmíme ji proříznout až na maso. Krok 3: Prsa osolíme, opepříme a na suché pánvi zprudka opečeme nejprve kůží dolů po obou stranách do křupava. Krok 4: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a v troubě na 220 °C dopečeme asi 15 minut (na medium rare). Kdo má rád propečené, tak nechá asi o 10 minut déle. Krok 5: Na výpeku jen lehce prohřejeme všechny omáčky smíchané se lžičkou Solamylu. Krok 6: Upečené maso nakrájíme na plátky a přelijeme připraveným sosem.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 2. 7. 2014

Poznámka autora znamenivah

Připravila jsem si ještě pod kachnu zeleninu: nastrouhala jsem trošku bílého zelí a mrkev na tenké proužky, ale nemusí to být Číňané to tam dávají jako podklad pod maso. Vhodnou přílohou je rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjX2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Viděl jsem na TV Paprika, v pořadu Wangův wok, jak tuhle dobrotu vaří Číňan. Mistr Wang do vařící vody vhodil párek kachních prsou na kosti, přihodil jednu celou jarní cibulku, celý palec zázvoru, dva stroužky česneku, hvězdičku badyánu, kávovou lžičku směsi pěti koření, přilil panáka sojovky a půl hodiny vařil. Pak vyndal, osušil, nechal malinko vystydnout, prsa vykostil a kůží dolů ty dva krásné kousky kachny položil na pánev a zprudka opekl, aby se udělala kůrčička - vyzkoušel jsem, je to skvělé (vývar použil jako základ na ostrokyselou polévku)

Fabio::yes:díky za tip.;-)

mám strašně rád kachnu na tento způsob a tenhle recept vyzkouším.

Kamarád, když ji peče, dělá si směs na glazuru, která udělá křupku z těchto surovin a má to báječnou chuť:
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry(suché proto, aby to nebylo s tím medem a cukrem přeslazené)
1 lžíce sojové omáčky
lžička tmavého třtinového cukru
a nakonec si umíchá směs koření, aby odpovídalo zhruba lžičce z:
badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku, pepře

jinak teda musím ještě poznamenat, že on žije a pracuje v Číně a kachnu tady pekl v "českých" podmínkách, aby se zkusil co nejvíce přiblížit jejich chuti

Nemá někdo recept na ostrou omáčkou k receptu křehké kuře. :-p

velmi zdařilý pokus:yes::-D

Čínskou kachničku jsem ještě neměla:-p

Drobek:Díky Díky-já tuhle kachnu mám moc ráda a je to v podstatě jediné jídlo co od číňanů jím. Tak jsem to zkusila po domácku.Jasně že to není na 100% jako od nich-nevím co tam ti kulišáci všechno dávají ,ale snažila jsem se to nějak chuťově vystihnout.Snad vám bude chutnat.;-)

Díky moc za tenhle recept, už dřív jsem to zkoušel uvařit a nikdy to nebylo ono. Tak snad teď, recept vypadá že by to mohlo být to pravé. :-K
A šup tam s bodem :yes:

Tématické fráze:
voňavá křehká kachna recept, voňavá a křehká kachna recept, kachní prsíčka na čínský způsob, křehká kachna, kachna po thajsku, kachna po thajsku recept, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, čínská voňavá křupavá kachna, kachna na čínský způsob, vonava a krehka kachna, křupavá kachní prsa po čínsku, křehká křupavá kachna, recept na čínskou kachnu, křupava kachna, křehká kachní prsíčka

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř mletý, solamyl, omáčka thajská pad thai, omáčka sojová tmavá, ústřicová omáčka, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu