Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s mateřídouškovou nádivkou

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 653 kJ /
634 kcal
Bílkoviny20,80 g
Tuky57,35 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 553 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,42 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme nádivku: Na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Krok 2: Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme cibuli se slaninou, vejce a bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Krok 3: Nádivkou naplníme očištěné kuře a otvor uzavřeme jehlami, párátky nebo špejlí. Krok 4: Kuře svrchu osolíme a posypeme zlehka mletou paprikou. Krok 5: Dáme do pekáče prsíčky dolů, mírně podlijeme a pečeme na 180°C dozlatova za občasného polévání výpečkem. Krok 6: Pak kuře obrátíme a dopečeme i po druhé straně pěkně dokřupava. Krok 7: Do hotového výpečku můžeme dát pro zjemnění lžíci másla, ale není to nutné. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 6. 7. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s mateřídouškovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E0B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s mateřídouškovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E0B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No to je nádherné jídlo už jen na pohled:-KZajímavá nádivka,to by mě také nenapadlo:-8Vypadá to moc dobře:-p:yes:

nevídaná kombinace :-O ale vypadá to vážně skvěle :-p:yes:

Těstoviny i mateřídoušku v nádivce také vidím poprvé, ale proč ne? :-p:-K

Zajímavé kuřátko, to by mne nenapadlo, ta kolínka, no, ale proč ne;-):yes:

Tématické fráze:
recept na kuře, kuře s nádivkou recept

Suroviny:
kuře, sůl, paprika sušená sladká, těstoviny, vejce, cibule, slanina debrecínská, sůl, pepř, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu