Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lučina

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adusenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme jogurt a smetanu (smetanu nešleháme) a špetku soli. Smícháme. Krok 2: Nachystáme si misku, do ni dáme cedník a já na to dala látkovou plenku (nejlepší). Nalijeme směs a plenku zavážeme gumičkou. Krok 3: Dáme odkapat do ledničky do druhého dne a domácí smetanová lučina je hotová. Krok 4: Potom můžete dochutit koprem, cibulkou, česnekem, pažitkou, paprikou, co má kdo rád, a namazat třeba na domácí chléb.

Zveřejněno 7. 7. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9nj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lučina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9nj

Marie

Komentáře (32)

Já nechávám odkapat na staré látkové pleně a do druhého dne je hotovo. :yes: Letmo jsem si přečetla komentáře a s lednicí teda fakt problém nemám ;-) A rozhodně nenasmrádne, jak tu někdo psal.....

Věra: Asi jsme měli plenu už ošoupanou :-D

Zobrazit starší odpověď

Domácí lučina super.Přidala jsem pažitku.Jen mi to trvalo 2 dny,než byla konzistence jak má být.Asi jsem měla silnější plátýnko.:yes:

Edita: u nás se tyhle typy sýru snědí nejdéle do týdne (podle množství) a ten týden vydrží stoprocentně ;-);-). Používám na nejrůznější recepty, na sladko, naslano.....

Chtěla bych se zeptat, jak ta lučina dlouho vydrží? Procházela jsem hodně receptů a komentářů, ale nikde ani zmínka, asi nikomu tak dlouho nevydržela. :-D

Tento recept uváděl Láďa Hruška v televizi.Je to výborná Lučina, lepší než co se koupí.Děláme ji už hodně dlouho.:yes:Kantorovaeva22@seznam.cz

Jitkas: Jitko, já to do lednice nedávám, nechci, aby mi nasmrádla a pak, nikdy tam nemám tolik místa. prostě mám to vyzkoušené takto a tak to funguje, tobě zas jinak, takže každá dle svého ;-);-):yes::yes: Víš co je hlavní, že obě máme výsledný produkt, jaký chceme :yes::yes::yes:

spagetka: Tak to slysim poprve, vzdy davam do cedniku a lednice a vykape to perfektne. I tech 25°C je hodne, kdyby to bylo tak +- 10°C, mozna bych souhlasila.

Jitkas: Jitko, já to dávám do sprcháče a přes noc, aby rodina nebrblala, že se nemůže koupat:-D. A i když venku je vedro, v bytě dokážu mít teplotu tak do 25°C (zatažené žaluzky, zbytečně nepouštět teplo do bytu, větrák.... ) takže to jde. Je ale fakt, že si můžeme přece vybrat, kdy budeme co vyrábět, pokud máme moc teplo v bytě, tak holt to musí počkat ;-);-)
Do lednice to určitě není dobré dávat, ve velkém chladu to nevykape pořádně

spagetka: Ovsem kdyz je venku 30°C doporucuji lednici a tam se to dost spatne zavesuje, chybi prostor, tedy v te moji.

Daleko nejlépe podobné výrobky vykapou, když se zavážou do bavlněného sáčku nebo do pleny, pevně omotají a zavěsí, pod to pak dát misku nebo kastrol na zachycení. Občas sesuneme ovaz těsně nad povrch, aby znova vykapala přebytečná syrovátka. Ve vzduchu to vykape daleko lépe a hmota je kvalitnější.

Osobne doporucuji pouzit na vylozeni cedniku "hadrik" mensich rozmeru, aby jej jen lehce prekryval.
Eva: To snad nemyslite vazne? Uplne staci jako "dukaz" recept "vyzkouset", vyfotografovat, okomentovat a pridat do podobnych.

Mně tedy vůbec nevadí, že je recept vícekrát, alespoň vidím, že ho pořád někdo zkouší a bude asi dobrý. Co nechci nečtu! Dámy, páni jen posílejte recepty dál. Děkuji.::

Dajda: ok ;-)

tejaja: Promiň, Terezko!

Ešte raz prosím, v uvedenej diskusii pokračujte tu : http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2442
Ďakujem;-)

Všetky komentáre, ktoré sa netýkali priamo receptúry, boli presunuté na samstatnú diskusiu. Prosím, aby ste svoje názory prezentovali tu : http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=2442
Veľmi pekne ďakujem. ;-)

Já dávám ještě jednu velkou zakysanou smetanu, zamíchám a část můžu i osladit a přidat ovoce, než dám na cedník.

Magdalena 8. 7. 2014 07:06
vyskusane a je to vynikajuce :-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Frantiska::-D:-D:-D

to je skoro jako za trest

adusenka: adusenko, k lučině potřebuješ jogurt a šlehačku, necháš odkapat. Stačilo zadat do vyhledavače a zjistila bys, kolik jich tu je. Je pravda, že ochutit lze různě. Prostě pro příště no...;-);-)

adusenka: Svata pravda, tomu rikam logika, jen houst a vetsi kapky!!

ale tento recept je tu mockrat to by tu musel byt jen jednou

adusenka: Při přidávání receptu je přímo na této stránce prosba: "Než přidáte nový recept, zkuste jej vyhledat na Topreceptech, zda už tu není. Duplicitní recepty prosím nepřidávejte, děkujeme."

Něco podobnýho vyráběl Láďa Hruška :-). Myslím, že to byl recept na tavený sýr, tvaroh se posype jedlou sodou a nechá chvíli "pěnit".. chystám se to pořád vyzkoušet, tak se k tomu snad konečně dokopu vyzkoušet tohle z jogurtu ;-)

a to jako vadi?pokud vam to vadi Vas problém tak mi tu nepiste

adusenka:...no jako, že už je to tady v receptech několikrát...

adusenka:

co si mam zjistit?

Andělka 7. 7. 2014 10:21
Abraka dabra::no:přesně tak...:no:

Abraka dabra 7. 7. 2014 10:11
:-(stokrát a pořád dokola. Proč si to nezjistíte ?:no:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
domácí lucina ládi hrušky, lucina ladi hrušky, domácí lučina od ladi hrušky, domácí lučina recept, domácí lucina lada hruska, domaci lucina, láďa hruška recepty lučina, lučina od ladi hrusky, láďa hruška lučina, domácí lučina podle ládi hrušky, domácí lučina-láďa hruška, láďa hruška domácí lučina, lada hruska syr lucina, lučina podle ladi hrusky, recept lučina ládi hrušky, lučina od hrusky, lucina lada hruska, domácí sýr lucina, lada hruška-lučina, recept na lučina od ládi hrušky

Suroviny:
jogurt bílý, smetana ke šlehání, sůl

Přidat fotografie receptu