Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6,záleží na apetitu strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 633 kJ /
1 585 kcal
Bílkoviny228,98 g
Tuky71,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do opláchnutého a osušeného masa vytvoříme 2 hluboké zářezy, které vytřeme solí a vyplníme bylinkami. Krok 2: Maso pro zachování hezkého tvaru silněji utáhneme (omotáme) nití. Zbytek bylinek a soli v hlubším talíři, nebo míse promícháme s olejem a pořádně vetřeme do masa. Necháme v lednici hodinu uležet. Krok 3: Poté v kastrolu na rozehřátém tuku osmahneme dorůžova cibuli a odpočaté maso prudce ze všech stran opečeme. Podlijeme 200 ml vody a dáme do předehřáté trouby přikryté poklicí péct. Pečeme na 3/4 výkon (mám plyn) 40 minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Krok 4: Po 40 minutách podlijeme zbytkem vody, seškrábeme z okrajů kastrolu výpečky do šťávy a dopékáme opět pod poklicí doměkka, přibližně 15-20 minut. Krok 5: Po upečení odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme jako hlavní chod se zelím, bramborem, či knedlíkem. Můžeme také nechat vychladit, nejlépe do druhého dne a poté krájet na tenké plátky, jako studený nářez.

Zveřejněno 7. 7. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Recept na dušené smetanové zelí najdete zdehttp://www.toprecepty.cz/recept/39661-dusene-hlavk...

Ale postudenu s pečivem je také toto maso dobré :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVD6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s bylinkami,s dušeným smetanovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVD6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

jarka skrobakova:Jaruš,jsem ráda,že se Ti rcp líbí,díky:-*:-K

To bude veliká dobrota Drahuš :yes::yes::-K

Díky za milé komentáře i hodnocení:-K

Nádhera...mám hlad! :-D:yes::-K

:-);-);-):yes:

oči zírají, chuťové buňky tančí:yes::-D paráda;-)

Souhlasím, Anička Kocíková - záruka kvality :-)):yes:

Krása jako vždy:yes::yes:+

Tématické fráze:
vepřová pečeně se smetanou, vepřová pečeně, vepřová pečeně recepty, vepřova pečene se zelím, recepty vepřová pečeně, vepřová pečeně vcelku se zelím, vepřové pečené se smetanou, vepřová pečeně vcelku recept, pečeně jako nářez, veprova pecene se snetanou, výpečky s bylinkami, recepty z vepřové pečeně, vepřové pečené na zelí, vepřová pečeně s brambory a smetanou, vepřové kostky se zelím a smetanou z trouby, vepřová pečeně s bramborem a zelím top recepty, vepřové výpečky se zelím, vepřová panenka vcelku marinada v jogurtu, maso k dusenemu zeli, vepřová pečeně plátky

Suroviny:
pečeně vepřová, petržel, libeček, sůl, olej, olej, cibule, voda

Přidat fotografie receptu