Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 647 kJ /
872 kcal
Bílkoviny96,68 g
Tuky53,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 649 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pomalého hrnce vložíme na dno půlku zeleninové směsi, na ni hrudí a okořeníme. Zalijeme vodou (cca 2 litry) a pomalíme na I. stupni 6,30 hodiny. Krok 2: Poté maso vyndáme, zbavíme kostí a blány (maso z blány jde velmi dobře prsty uvolnit) a nasekáme na drobné kousky. V misce smícháme maso s vejcem a nadrobno nasekanými cibulkami, petrželkou. Osolíme, opepříme a zahustíme krupičkou. Rukama namáčenýma ve vodě tvarujeme knedlíčky, které necháme na prkénku zaschnout asi 5 minut. Krok 3: Vývar přecedíme do obyčejného hrnce, přivedeme k varu. Vysypeme do něj zbylou část zeleniny a přidáme knedlíčky. Velmi mírným varem vaříme cca 8–10 minut.

Zveřejněno 13. 7. 2014

Poznámka autorky spagetka

Polévka jde samozřejmě uvařit i v normálním či v tlakovém hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí polévka s masovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9mK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí polévka s masovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9mK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Hrašuľka.Hráštek 15. 7. 2014 22:35
tejaja: Ďakujem. :-O:-O Ale nie u nás :-!:-(;-(:-//

Hrašuľka.Hráštek::-O teľa = mladá kravička alebo býček, mláďa tura domáceho :-), teľacie mäso dostať bežne v obchode. ;-)

Hrašuľka.Hráštek 14. 7. 2014 21:40
Prosím, prosím, čo je to TEĽACIE mäsko :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

babulka62: Rozkverlat vejce s krupičkou pak přidat ostatní zamíchat do řidší kašičky a nechat hoďku ustát, krupička nasákne vejce, hmota zhoustne, nemíchat, vykrajovat lžičkou knedlíčky-nočky a dávat do vroucí polévky pomalu povařit, určitě se nerozpadnou, takto dělám všechny nočky s krupicí ;-)

babulka62: nerozpadají, vidíš na fotce. Je ale potřeba je přiměřeně zahustit, v dlani pevně utáhnout a opravdu jen mírným varem provařit, jde tam o uvaření toho syrového vejce, ne masa. A klidně ještě menší knedlíčky za syrova, docela dost nabyly :yes::yes:

prosím prosím, ty knedlíčky se nerozpadají? mám špatné zkušenosti, už jsem je dělala z vařeného masa a vždycky se mi rozpadaly????

Jani, je moc dobrá, lehká. :yes::yes::yes:

Tak já už dlouho nejedla nic z telecího masa, natož polívku. Prima!!:yes:+..

Tématické fráze:
telecí polévka, teleci polévka recept, polevka s masovými knedlicky, teleci polívka, knedlíčky do polévky, telecí hrudí na polévku, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, polévka telecí hrudí, telecí knedlíčky, tekeci knedlicky, jak dlouho se dela polivka v pomalem hrnci, polévka z telecího, polévka z telecí, zavářka do polévky z telecího krku, telecí polívky, pomaly hrnec polevka telecí, knedlíčky zavářka pomalý hrnec, knedlíčky z telecího masa, knedlicky do polevky z krupicky, recepty-telecí hrudí s knedlíkem

Suroviny:
hruď telecí, směs zeleninová, pepř, koření nové koření, tymián, bobkový list, koriandr, maso, vejce, petrželka, libeček, cibulka jarní, sůl, pepř, krupice pohanková

Přidat fotografie receptu