Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocná přesnídávka

Domácí ovocné přesnídávky neobsahují žádné přidané látky a konzervanty a chutnají opravdu skvěle. Jejich příprava není žádná věda. Chuť těchto přesnídávek ocení nejen ti nejmenší, ale i dospělí.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pralinka.art

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

10 skleniček od přesnídávek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 321 kJ /
1 989 kcal
Bílkoviny19,52 g
Tuky3,28 g
Vláknina44,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy448,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme 250 ml vody a cukr. Povaříme, dokud ovoce nezměkne. Krok 2: Ve zbylé vodě rozmícháme pudinky a vmícháme do ovoce. Krok 3: Odstavíme a necháme vychladnout. Rozmixujeme. Krok 4: Naplníme malé čisté a suché skleničky, zavíčkujeme, otřeme a zavaříme. Zavařujeme 35 minut při 90 °C.

TIP: Jak připravit zdravou zavařeninu pro děti

Zveřejněno 14. 7. 2014

Poznámka autorky pralinka.art

Je lepší přidat část jablek (1/4) do přesnídávek jako banán, meruňka, broskev, jahoda, protože jablka pustí šťávu a také z důvodu "ostrosti" např. jahod. Cukr přidávám podle ovoce. Do banánové nedávám žádný cukr a do ostatních podle kyselosti ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOzW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOzW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dělala jsem 1,75 kg jahody a 0,25 jablka. Měla jsem trochu obavy, aby to zhoustlo a dopadlo to skvěle. :yes:Snad si vnoučata pochutnaji:-)

nechápu jednu věc a to PROČ SE PŘESNÍDÁVKY MUSÍ STERILOVAT? já dělám jablečnou jako od maminky , nesterilovala jsem je a nezkazily se, není to tak trochu zbytečné?;-);-);-)

L.: klasických přesnídávkových jsem teď udělala z 1kg jablek 6 skleniček... záleží na ovoci, některé je váhově těžké, ale objemově menší.

Mohu se zeptat kolik je to ,menších skleniček? Děkuji :-)

ircakopri: u nás malou ;-) hned se snědí... dělám je celé léto ze sezónního ovoce a vydrží mi celou zimu.

ircakopri 17. 7. 2014 12:39
ircakopri@seznam.czRáda vyzkouším,ale ráda bych věděla jakou mají trvanlivost:-)

14m dcerka je hrozně miluje a cukru přidávám opravdu maličko ;-) tak snad budou chutnat i vám.

Přestože už nemám nárok na dětské přesnídávky,tisknu a hned o víkendu vyrobím,mám je neskutečně ráda a když si je kupuju,tak mám pocit,že okrádám malé dětičky:-D:-D:-D

Ač nejsem malé dítko, moc bych si pochutnala. Máš to moc pěkné:yes:

Tématické fráze:
ovocna presnidavka recept, ovocná přesnídávka, domácí ovocná přesnídávka, domácí ovocné přesnídávky, ovocné přesnídávky, lada hruska jablecno bananova presnidavka, ovocné přesnídávky recept, recept na ovocnou přesnídávku, ovocné přesnídavky recepty, dětské ovocné přesnídávky recepty, recept na ovocné přesnídávky, recepty dětská ovocná přesnídávka, přesnídávka z jahod, dětske ovocné přesnidavky, recept na dětskou ovocnou přesnidavku, recept ovocna presnidavka, ovocne presnidavky pro deti recept, domácí ovocné přesnídávky pro děti, jak se dělá dětská domácí přesnídávka, recept- dětská ovocná přesnídávka

Suroviny:
meruňky, jablko, pudink vanilkový, voda, cukr

Přidat fotografie receptu