Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 550 kJ /
849 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky28,28 g
Vláknina4,48 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,54 g
Sacharidy111,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Krok 2: Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme. Krok 3: Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu. Krok 4: Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.

Zveřejněno 15. 7. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Já vím, že tady kupa podobných receptů, ale ať jsem dělala, co jsem dělala nenašla jsem rizoto úplně podobné a třeba se někomu bude hodit, je hodně dietní a opravdu skvělé :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoGN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoGN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Jednoduchý recept, ne nějak spešl, ale rizoto moc nedělám, tak jsem byla ráda za inspiraci, když jsem mela zrovna krůtí vývar a maso ;-). V rámci úspory času jsem vařila ve wok pánvi pod pokličkou a taky dobrý.

:-p:yes::yes::yes:

scofiq: No jasně!! Mne nenapadlo, že vás je tolik. Jsem ráda, že rizoto chutnalo :-)

receptík super - dopadl na jedničku a kluci mě pochválili - takže máš, Jani, velikou pochvalu! :-)
dala jsem pro 4 chlapy - 3 sáčky rýže
- celý pytlík mražené
zeleniny /kukuřice,
hrášek,
mrkev/
- cca 1/2 litru vývaru
- ochutila jsem Podravkou

nechci být chytrá na receptu někoho jinýho - jenom poměr surovin
pro ty, kteří mají doma 4 jedlíky jako mám já :-)

děvčátka,
děkuji moc a moc za teoretické zkušenosti a za odpověď - vyberu si z toho pro sebe a ono to nějak dopadne!
koukám, že vás udivilo to množství :-))), ale mám doma 4 dospělé chlapy a s tím množstvím, které jsi, Jani, dala na 2 porce, s tí bych fakt nepochodila :-))) - buď budu mít málo nebo zbyde taky na mě :-)))
- písnu jak to dopadlo - pěkné léto a spoustu fajn receptů Jiřina

Já mám vyzkoušený poměr u svých jedlíků - 1 sáček na 2 větší jedlíky a obvykle ještě trošku zbyde ;-);-)

scofiq: Jiřko, ta rýže je syrová!!! Syrovou dáš i s vývarem do trouby. 4 sáčky?:-D. To budeš vařit pro celý dům?? :-D Já to mám z kulatozrnné rýže a dala jsem půl hrnku na čaj a toho vývaru hrnek a trošku. bylo toho fakt minimálně pro 2 lidi. Takže, zase musím říct, že dělám menší porce a chlap by to asi snědl celé. I tak si ale myslím, že například ze dvou sáčků, které bys vysypala z těch sáčků a změřila v hrncích, myslím, že ten jeden taktak vleze do jednoho hrnku by bylo docela dost pro 3 lidi, možná i 4 :-). No a peč v té troubě, já jsem to neměřila, ale uvidíš, jak se všechen vývar vsákne do rýže, promíchej a ještě chvilinku peč, co já vím, asi 5 minut, aby to dostalo takovou růžovou barvu :-)

ahoj jani,
chystám se na rizoto a chci se zeptat - ta rýže je nevařená/rovnou ze sáčku/ a v té troubě ji tedy peču tak dlouho, jak píšou na krabičce/třeba 25 minut/?
- a dala bys ty 4 sáčky z krabičky pro 4 dospělé chlapy nebo to bude moc? - samozřejmě k tomu příslušný poměr ostatních surovin :-)

díky za odpověď scofiq-jiřina

Mája: a dej pak vědět, jestli ti chutnalo. Já ho uždibovala až do večera a hlavně,
fakt není suché :-)

zrovna hledám recept na "jiné" rizoto,:-* ...super díky dnes vyzkouším, vypadá lákavě..

spagetka: Ladi, víš, jak je to s tím masoxem, bujónem, že jo?:-D:-D. Ten si samozřejmě někdo dá a někdo ne, naprosto podle svých zásad;-)

ukládám a zítra určitě udělám - no a bodík je samozřejmostí :-)

Recept dělávám, pouze nedávám bujon. Když vařím maso se zeleninou, tak už přece vývar mám. Ale je to na každého chuti, to ano ;-);-)

teď by bodlo:yes::-D je to dobrota:-p

:yes: líbí mooooc:-p :yes: a je to krásně naservírované, jsi šikulka :-);-):-K

Tématické fráze:
kruti rizoto, krůtí rizoto recept, rizoto z krůty, rizoto s krůtím masem, lehke rizoto, krůtí rizoto z trouby, polevka z krutiho masa, krutí rizeto, rizeto z krutiho masa, rizoto krůtí, krůtí risoto, rizeto z kruty, jak udělat krůtí rizoto, dietni krůtí rizoto, ryzeto z krůty, krůtí maso rizoto, vývar z krůty, krůtí maso, krůtí rizoto recept, gulášová polévka z mletého masa, krůtí maso recept

Suroviny:
bujón zeleninový, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, hrášek mražený, rýže, vývar, koření paprika gulášová, sýr tvrdý, olej olivový, vývar

Přidat fotografie receptu