Suroviny
Porce: 1 závin
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 505 kJ / 3 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,34 g |
Tuky | 190,37 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 419,80 g |
Postup přípravy
Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umleté opražené mandle. Krok 4: Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Krok 5: Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku. Krok 6: Těsto rozválíme rovnou na pomoučněném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Krok 7: Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova.
Řiďte se svojí troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.
Zveřejněno 20. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w85w
Moje poznámka
Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w85w
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
madarsky tazeny závin,
madarsky strudl,
maďarský tažený závin s ořechy,
tazeny strudl s tresnemi,
lehky moucnik z třešní,
recept na madarsky strudl s ovocem,
madarsky strudl s ovocem recepty,
madarský tažený jablkový závin,
jak opražit mandle,
strudl z tresni,
madarské těsto- mouka hladka máslo sul voda,
maďarský ořechový závin,
maďarský závin s makem a višněmi,
madarský štrudl s mákem a višněmi,
domácí těsto na závin madarský,
strudl s tresnovou naplni,
zavin z mrazenych tresni,
zavařené třešně s peckami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
voda,
třešně,
máslo,
vejce,
mandle loupané,
mouka hladká,
cukr moučkový
Komentáře (6)