Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 závin

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 505 kJ /
3 706 kcal
Bílkoviny66,34 g
Tuky190,37 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 964 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy419,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze změklého másla, mouky a vody uděláme těsto. Nezapomenout citronovou kůru, opravdu je třeba ostrouhat celou půlku většího citronu. Krok 2: Z těsta uděláme bochánek a dáme na dvě hodinky do lednice (vajíčko tam není)! Krok 3: Třešňová hmota na plnění:

Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umleté opražené mandle. Krok 4: Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Krok 5: Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku. Krok 6: Těsto rozválíme rovnou na pomoučněném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Krok 7: Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova.

Řiďte se svojí troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.

Zveřejněno 20. 7. 2014

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Nechat úplně vychladit, až pak opatrně krájet. Lepší je podávat na druhý den. Šťáva z třešní vsákne do mouky v krému, takže všechno je vláčné.

Recept je od mé tchýně, je to lehký moučník a já ho peču i s višněmi, ten je podle mě ještě lepší než třešňový !

Dají se použit kompotované i mražené třešně, nechte je dvě hoďky trošku rozmrznot.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w85w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w85w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

zuzazuza55: Zkusila jsem jednou vypeckovat třešně a celé se to vysušilo,jak se to peklo. Peče se to dost dlouho jelikož je v tom krému mouka a musí se to řádně propéct. Z krásných třešniček zustaly jenom takové cancourky a troška dužiny. Ani na řezu to nebylo hezké. Ale když nevadí ,tak vypeckuj!:-D Ale dej víc třešní.:-p
U nás dělám i bublaninu s peckami,všichni mají rádi tu chuť třešniček u pecky.:-D

zuzazuza55 21. 7. 2014 08:46
...a ty pecky tam nevadí?:-O

Veronika.Hrozna: Aha:-!...ale vy jste určitě z daleka, abych se zastavila:-D Tak si ho holt zkusím upéct sama:-) Díky za receptík:-K

Je skoro celý , já jenom ukrojila na focení,do zitřku musí odležet aby ta štáva z třešní prolezla tím závinem ! Papat se bude zítra.
Dneska jsem mazala rum s máslem ,to je lepší než samotné máslo ,tak bude zítra vonět i rumem.:-8

Zajímavá náplň:yes: Nezbyl kousek na ochutnání:-?:-K

:-p:-p:-p

Tématické fráze:
madarsky tazeny závin, madarsky strudl, maďarský tažený závin s ořechy, tazeny strudl s tresnemi, lehky moucnik z třešní, recept na madarsky strudl s ovocem, madarsky strudl s ovocem recepty, madarský tažený jablkový závin, jak opražit mandle, strudl z tresni, madarské těsto- mouka hladka máslo sul voda, maďarský ořechový závin, maďarský závin s makem a višněmi, madarský štrudl s mákem a višněmi, domácí těsto na závin madarský, strudl s tresnovou naplni, zavin z mrazenych tresni, zavařené třešně s peckami

Suroviny:
mouka hladká, máslo, kůra citronová, sůl, voda, třešně, máslo, vejce, mandle loupané, mouka hladká, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu