Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kolektivní koláč aneb koláč jardy Kadice s náplní od tejaji a žmolenkou od Helly

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 798 kJ /
4 254 kcal
Bílkoviny116,24 g
Tuky223,09 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 982 mg
Sůl2,47 g
Sacharidy441,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia, cukor a vodu vyšľaháme. Za stáleho šľahania pridáme olej, potom múku s práškom do pečiva. Krok 2: Cesto dáme do vymasteného plechu, rozložíme náplň, poukladáme narezané slivky ( alebo iné ovocie ), posypeme drobenkou. Pečieme na 180 °C .

Zveřejněno 21. 7. 2014

Poznámka autorky tejaja

Recept na cesto dal jarda Kadic v nejakej diskusii alebo v komentári. Skopírovala som si ho, lebo som ho chcela vyskúšať. Koláč je výborný.

A drobenku už nepoužívam inú, ako od Helly : http://www.toprecepty.cz/recept/4756-rebarborovy-k...

Nápad skladania - cesto, tvaroh, ovocie, žmolenka - je od jardy Kadice.

Vďaka obom :)))

To, čo je na fotke, je z polovičnej dávky. Ak robíte z uvedeného množstva, máte koláč na celý plech.

A ešte pre tých, čo nevedia, čo je duritka : http://archiv.aukro.cz/3-x-sklenice-durit-duritky-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kolektivní koláč aneb koláč jardy Kadice s náplní od tejaji a žmolenkou od Helly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qX53

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kolektivní koláč aneb koláč jardy Kadice s náplní od tejaji a žmolenkou od Helly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qX53

Komentáře (17)

Jediné co mě po upečení nadchlo, je ta posypka :yes:
Edit: Ale paní casinová byla po chuťové stránce u vytržení :-)
No, chutě jsou různé, není liž pravda... :-K
Fikina:
uvedená dávka je i na plech cca 35 x 30 cm

dneska na mne vykoukl kolkol (kolektivní koláč) a já neodolala a upekla... musím jen pochválit :yes:
pravda, hned jsem si zaimprovizovala, ze 2/3 těsta, z poloviční dávky tvaroh a s 1/2 balíčkem pudinkového prášku (vaničkový tvaroh) a drobenku klasickou z mouky a skořicového cukru, se švestkama a byl prostě boží <3
hlavně by mě nikdy nenapadlo dávat tvarohovou náplň na lité těsto, kupodivu to krásně fungovalo, těsto bylo výborné a tvaroh krásně držel a nepropadl :yes: díky :-K

R.Rose: Ďakujem, teší ma, že koláč chutil. ;-) Je fakt dobrý, vďaka kolektívnej práci. :-)

Fikina: robila som na klasickú okrúhlu tortovú formu. Či má priemer 26 alebo 28, je úplne jedno, tak malý rozdiel vo výsledku nepoznáte. Ja mám formy 2, rozdiel medzi nimi, je takých 1,5-2 cm. A robím koláče alebo torty do tej, ktorú prvú chytím do ruky. ;-)

Fikina: Z poloviční dávky by mohl vyjít kulatý plech o průměru 27 cm:-8 já dělám z poloviční dávky na plech 32x23 cm;-) a pokud máte rádi tvaroh, klidně ho tam můžeš dát 500g(2 kostky),já dávám jemný.:yes:

Chci se zeptat na jak velký asi plech to je?Jsou různé velikosti a já ho chci vyzkoušet.Díky za odpověď.
Myslím tím kulatý plech.

jarda Kadic: u nás sú iné tvarohy ako v Čechách, dostať hrudkovitý, ten sa hodí na halušky, do pirohov ho dávam a pod. a potom tvaroh mäkký, ale bez akejkoľvek tekutiny, takže nepotrebujem zahusťovať pudingom. ;-)

Moji milí, nechci být urýpaná, ale pokud bych se měla vyjádřit způsobem, jakým by se tady určitě hodnotil stejný recept, vložený ovšem nováčkem, tak zkrátka " téměř totožných receptů je tady x"!
Tím, samozřejmě, koláč nehanim, opravdu se na něj srdce směje a sliny sbíhají, jen jsem prostě rozladěná tím, jak to tady "dopadlo", sorry:-(

tejaja: poslední dobu se u nás na severu objevil nízkotučný tvaroh ve vaničkách po 500 a 250 g.Má trochu tekutou konsistenci.Já ho rozmicham s jedním celým vejcem a jedním pudinkovým práškem(vanilkovým), cukrem.Opatrně,aby mi nepropadl zkrze těsto ho rozprostřu na koláč ,na to ovoce.Určitě nic nového pod sluncem,ale chutná nám to víc, než s tvarohem v “kostkách“;-)

:-D:-D:-D Tak toto je super, Jardo :yes::yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-D:yes:

tejaja::-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Andrea: tak si tentokrát zahraj a uvidíš, že to bude na počúvanie ako Mozart. ;-)

:yes: chachá Terezko,to se ti povedlo:-)) já teda uvařím skoro vše,ale na pečení moc nejsem.Ale recept na tento koláč zvládne snad každý,proto mu říkám : koláč, jednoduchej,jak facka:-)) .Jsem rád,ze jsi se nechala inspirovat;-);-) množství mouky, cukru ,oleje a vajíček dávám na plech 35x40 cm:yes:

Pripomína mi to Sonátu pre husle a klavír F-A-E, zlozenú viacerými skladatelmi. Okrem casti, ktorú zlozil Brahms (Scherzo), nikto toto dielo nehrá. Ako to bude s horeuvedeným receptom?

:yes: to se mi taky mooooc líbí :-p:-):-K

Tématické fráze:
koláč s jedním vejcem, křehke kolačky r.sever, drobenkový koláč s tvarohovou náplní a ovocem hrnkovy, lite torty, hrnkový koláč s makovou náplní, kolač se žmolenkou, koláč podle tejaji, kolac jednim vejcem, jemne kolace na plech bez oleje-lite, lity koláč s blumami, bublanina z tvarohu a se zmolenkou, plech 35x40, sladky kolac od mozarta, koláč od mozarta, kulatý koláč s naplní, koláč od tejaji

Suroviny:
vejce, cukr, voda, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, cukr, švestky, houska, máslo, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu