Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 810 kJ /
4 018 kcal
Bílkoviny265,03 g
Tuky274,20 g
Vláknina15,98 g
Cholesterol 6,47 g
Sodík 3,99 g
Sůl9,41 g
Sacharidy73,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před vmícháním do paštiky jsem kotletu na hrubo rozmixovala v menším stolním mixérku (food processoru). Krok 2: Odblanila jsem játra (už to prosím nikdy nechci dělat) a trochu pokrájela. Na lžíci sádla jsem osmažila anglickou a až trošku zezlátla, přidala jsem cibuli, prolisovaný česnek, rozmarýn (opět - půjde to do mixéru, takže se to obejde i bez čerstvého a ten můj rozmarýn v květináči není kdovíjaký obr), snítky tymiánu (klidně celé, mixér), rozdrcený jalovec, trochu soli a docela dost pepře. Jakmile cibulka začala sklovatět a bytem se nesla úžasná vůně, přidala jsem játra a ještě to trochu posolila. Játra jsem restovala cca 3 minutky, pak jsem přilila rum a nechala tomu další 2-3 minuty. Nakonec jsem to vše zalila smetanou na vaření a nechala to bublat dalších 10 minut. Krok 3: Po uvaření jsem paštiku nechala trochu vychladnout, přidala jsem máslo a pořádně ji rozmixovala tyčovým mixérem. Aby paštika byla opravdu jemná, tak jsem ji ještě propasírovala přes síto. Hrubší kousky, které zůstaly jsem ještě jednou vzala tyčovým mixérem. Med, se přiznám, jsem přidala až nakonec, přišlo mi to jako dobrý nápad. A nechci se chlubit, ale byl to dobrý nápad (jej vůbec přidat). Takže jsem jej přidala do paštiky, kterou jsem ještě naposledy promíchala tyčovým mixérem. Ale lze jej přidat už v průběhu vaření, prostě třeba když se tam nalije smetana. Pak jsem vmíchala maso. Do části jsem přidala brusinky a část jsem nechala jen tak. Nakonec už stačí jen zalít trochou rozpuštěného másla. U těch s brusinkami jsem dala ještě nahoru pár brusinek, ať to jde lépe poznat.

Zveřejněno 21. 7. 2014

Poznámka autorky Kaczik

Paštika je trochu chuťově výraznější. Není to na škodu, jen není tak "smetanová". Pokud byste rádi jemnější, doporučuji ji buď rozmixovat s větším množstvím másla, nebo při vaření přidat více smetany či použít smetanu ke šlehání.

Pečivo je vlastní výroby, proto má takové divné tvary :D.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/07/domaci-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN5w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí paštika s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN5w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)Taky dělám občas paštiku z kuřecích jater,ale to vepřové tam zkusím dát příště.

Kaczik: súhlasím - keď chcem jesť "humus" kúpim si hotový výrobok alebo namiesto kvalitných surovín použijem odpad:-p

Tak ta musí být luxusní,určitě ji zkusím :yes:

casino: Prostě jsem odpreparovala ten bílý bordel, v tom případě bude lepší asi říci "vyžilkujeme" :-). Jinak kotleta bylo to nejlevnější, co mi v ten den řezník nabídl. Asi je mi jedno, co si tam kdo vecpe, to už je každého věc. A popravdě mě to maso v té paštice vůbec nemrzí (ač je to kotleta), protože když si chci udělat něco dobrého, tak ať to za to stojí :-)) a v tomhle případě to fakt za to stálo. Navíc to asi bylo naposled, co jsem se do paštiky pouštěla, proč si to potom nedopřát grandiózně. Chtěla jsem to zkusit, ozkoušela, jsem spokojená, takže příště zas něco jiného ;-) :-p. Ale věřím, že markety vám určitě nabídnou nějaký chutný separát s přízviskem paštiky, který vám bude vyhovovat :-D ;-).

Týýý brďo:-O
Kotlety do paštiky:-?
...a dokonce odblaněná kuřecí játra:-D:-D:-D

Taky dělám paštiku, ale jinak, tahle se mě zdá taková lepší, určitě jí vyzkouším:-p:-p:yes::yes:

S brusinkama kdykoli, zkusím. A i přidám malinko mandliček :-p:yes:

Tématické fráze:
paštika z vepřového masa, paštika s pečeným masem recept, domácí paštika, domácí paštika z vepřového masa a jater, paštika s pečeným masem, paštika z vepřového pečeného masa, houbová paštika s masem, pastika z uzeneho masa, pastika z vepřového masa a jater, domácí paštika recept, recept pastika s pecenym masem, játrová paštika s pečeným masem recept, paštika z vepřového masa recept, paštika z pečeného masa recept, pastika s vepřového masa, paštiky z vepřoveho masa, paštika s pečeným vepřévým masem recept, paštika z pečeného vepřového masa, paštika z jater a vepřového masa, paštika z kuřecích jater s vepřovým masem

Suroviny:
játra kuřecí, kotleta vepřová bez kosti, bůček uzený, cibule, česnek, smetana na vaření, máslo, rum, med, sádlo, tymián čerstvý, rozmarýn sušený, jalovec, brusinky, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu