Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice plněná česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 7

7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 288 kJ /
3 415 kcal
Bílkoviny268,73 g
Tuky169,43 g
Vláknina67,30 g
Cholesterol 603 mg
Sodík 1,24 g
Sůl4,20 g
Sacharidy175,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V menším, hlubším hrnci s pokličkou, kde se nám natěsno vejde celý kus masa, umícháme z uvedených surovin marinádu. Krok 2: Do očištěného a osušeného masa uděláme ostrým nožem hluboké zářezy, které mírně osolíme a do každého zářezu dáme tolik oloupaných stroužků česneku, kolik se jich tam vejde. Maso upevníme pro udržení tvaru nití a naložíme nejlépe přes noc do hrnce s připravenou marinádou. Krok 3: Po uležení maso z marinády osušíme, osolíme a vložíme do hlubší pánve na cibuli a česnek, který jsme nechali cca 5 minut orestovat na rozehřátém sádle s kmínem.Maso necháme ze všech stran prudce zatáhnout a poté ho přemístíme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme zbytkem marinády, přidáme 200 ml horké vody a přiklopíme druhým dílem pekáčku. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby na střední výkon pečeme přibližně 120 minut. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby malinko podléváme horkou vodou. V závěru pečení odstraníme víko, do výpeku seškrábeme výpečky, které se utvořily po stranách pekáče a maso dopečeme doměkka. Krok 5: Z masa odstraníme nitě, nařežeme na porce a podáváme například s knedlíkem a se zelím. Také můžeme část upečeného masa odložit stranou a další den krájet na tenké plátky, ke kterým podáváme pečivo namazané ztuhlým vypečeným sádlem.

Zveřejněno 23. 7. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Zelí jsem dělala podle receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/34438-kedlubnove-z... jen jsem na začátku přidala na drobné kostičky nakrájenou slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice plněná česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrrL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice plněná česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrrL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

vybusna::-8:-8:-KMilunko,fakt mě to od Tebe moc potěšilo:-*
Já teda po jiných webech s vařením nechodím,jen tady,když je přidaný odkaz,tak se podívám,jak se co dělá:yes:Jinak mám manžela,který je"chronický"nákupčí masa ve velkém(někdy je to doslova o ústa:-D)a mě pak při porcování šrotí v hlavě,co by se s tím,či oným dalo udělat.
Vidíš,teď mě tak napadlo,kdyby byla hezká,čerstvá a né moc silná lahůdková cibulka,tak by se ty otvory v mase(krkovička,plecko)mohly vymazat hořčicí a zasunout ty cibulky i s natí.Určitě by to bylo na řezu moc hezké:-)
To by si mohli udělat i ti,kterým česnek nedělá dobře:-)

Anna Kocikova: aaale trt makovy som....ja viem akurat dobre odkukavat a hladat take na oko dobre recepty...A nigusa to ozaj nemyslela spatne....je to tym, ze ja som ozaj takto krasne (a bezpochyby ani ona) upecenu , cesnakovu krkovicku , nevidela....

vybusna:Milunko,díky za komentář,za dotaz i za bodík:-KZvláště od Tebe si toho opravdu považuji,protože Ty jsi kuchařinka-pekařinka každým coulem:-*:yes::yes:
Milu,opravdu jsem do hlubokých zářezů v mase poctivě zasouvala jeden stroužek česneku za druhým.Těch tunýlků v mase bylo snad 6,nebo 7 a stroužky byly dost velké:yes:
Jak píše paní nigina na Tvém blogu,že mám ten česnek na řezu jen poukládaný(vím,že to nemyslela špatně:-D)tak takovou mystifikaci vůči druhým bych vážně neudělala.Proto u většiny svých receptů fotím i postup,byť je to pro mě dost namáhavé:-)
Ale tohle jsem pekla hlavně z toho důvodu,že jsem potřebovala něco nevšedního na studenou obloženou mísu...a také se to druhý den líp krájelo,než teplá verze k obědu;-):-D
Ale Mili,vždyť Ty máš to maso na řezu také velice hezké:yes:Jen toho česneku je tam míň,ale to vůbec nevadí:-*

Milu,ještě jednou díky a Luciášku,Tobě samozřejmně také:-*:-K

vybusna:Co mas z toho, ja zasnu u tolika kucharek, Tebe nevyjimaje;-).A uz jsem se smirila s tim, ze umu Tebe, Anicky, Andrej, Cathleen, zizaly atd., nemam sanci dosahnout:-D.
Take pridam bod, moc hezka prace s krkovici.

chocolate: no a som zase tam kde som nechcela byt....vies kolko som toho cesnaku do takeho kuska masa strcila....ja toto nechapem....fakt nechapem.....ale prisaham, ze budem skusat stala a stale;-) No a anicka ma samozrejme odo mna bod, nerobila som celkom ako ona, ale za tu mozaiku si to zasluzi....:yes:

vybusna:Milu, rozklikni si slider, na ctvrte fotce, kde je maso studene, je krasne videt, ze je to prospikovane.

Anicka....tento tyzden som piekla krkovicku a uz neviem po kolkykrat som sa usilovala dosiahnut mozaiku, ako mas na obrazku Ty. Ja uz neviem kolko cesnaku tam mam nastrkat ale nanajvys mi vyjde toto
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4468#comment-61...
V recepte davam odkaz aj na tento Tvoj a dnes mi napisala jedna dama, ze ten cesnak mas na tom masku poukladany, ze to nie je ten cesnak naspikovany. Ciastocne by sa mi ulavilo, pretoze uz fakt neviem, co robim zle :-) Prosim Ta...takze je to ten cesnak naspikovany a na reze je takto krasny, alebo mas naukladany rozrezany upeceny cesnak vo vypeku? ja som fakt slepa....

Danca:Dani,díky:-*Uděláš mi velkou radost a věřím,že si opravdu pochutnáte:yes:

Už je naplánovaná na víkend!:-p:-p;-):yes::-K

Jsem ráda,že se Vám moje bašta líbí:-*Děkuji za milé komentáře i hodnocení:-K:-KA na oplátku vás všechny zvu k obědu,jen se musíme domluvit na termínu...z této várky už není nic;-):-))

Nechal bych se pozvat na obběd :yes::-p +

Já byc prosila tu studenou porci:-Kděkuji Drahu jako vždy:yes::yes:

No teda!!:-)):-)):yes::yes::yes:Teda to jo:yes::yes:

No a je jasný co bude v sobotu k obědu.:-p

Tématické fráze:
veprova krkovice, veprova krkovice recepty, krkovice s česnekem, plněná krkovička, plněná vepřová krkovička, vepřové na česneku, plnena krkovice, vepřova krkovice v celku recept, co udelat z krkovice, krkovice na česneku, vepřová krkovice top recepty, vepřová krkovička, recepty z vepřové krkovice, co mam udelat z krkovice, krkovice vcelku, recept veprova krkovice, veprova krkovicka na cesneku, plněná krkovička recepty, ona dnes pomalu pečená krkovice vcelku, vepřová krkovice recept

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, pivo světlé, olej, omáčka worcesterová, zázvor, pepř mletý, sádlo vepřové, kmín celý, cibule, česnek, voda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu