Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Colcannon

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gurmanka1

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 307 kJ /
551 kcal
Bílkoviny22,80 g
Tuky1,22 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy98,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celou hlávku česneku položíme na pekáček a osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu (v celku - netrháme) a dáme do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Krok 2: Mezitím si omyjeme a uvaříme brambory ve slupce (udrží si tak vitamíny a chuť). Krok 3: Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme ji do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka. Krok 4: Brambory rozšťoucháme se lžící másla. Krok 5: Přidáme mléko z kapusty, vymačkáme upečený česnek a nakonec přimícháme kapustu. Krok 6: Vše dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Můžeme z něj udělat i placky, které opečeme na pánvi.

Zveřejněno 23. 7. 2014

Poznámka autorky gurmanka1

K tomuto Irskému jídlu se hodí maso. Místo kapusty se dá použít zelí. Podle chuti můžeme přidat orestovanou šalotku/cibulku či mrkev. Placky jsou neméňe dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Colcannon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vyy5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Colcannon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vyy5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

tejaja: Teď Ti nerozumím a asi ani nechci :-( Svůj názor i s vysvětlením jsem k tomu napsala, to snad mohu, a víc není třeba. Recept je fajn, ukládám na vyzkoušení :yes:

No, Irové evidentně nejsou žádní Skoti, ale i tak si myslím, že z úsporných důvodů ten oný česnek pečou společně s masem zmíněným v poznámce... :-D

zizala: Jarka, máš problém s kapustou alebo so mnou? ;-) To vieš, ja nie som vyšší level, ja som plebs. :-D;-)

tejaja: :-)) Kdyby někdo dal do české cmundy římský kmín, taky by to bylo divné a řeklo by se - kmín jako kmín ;-):-D

zizala: :-D V poznámke sa píše, že možno použiť zelí. Aké, sa neupresňuje. Tak som použila zelí. :-D Írovia nech sa divia, koľko chcú, bolo to dobré. :-D

Staří Irové by se určitě divili tomu pekingskému zelí :-)) Nicméně, tyhle lidové pokrmy jsou moc fajn - jednoduché a levné :yes: O víkendu jsem dělala brambory šťouchané s kapustou, tak příště vyzkouším tohle :-p:yes:

Mám svoju pekingskú kapustu zo záhrady, tak som ju použila. Podusila som ju trocha na cibuli s mliekom. Inak tak ako v recepte. Vynikajúca príloha. :yes:;-) Ale chutí to aj čisté, bez toho mäsa. :-D;-)

:yes: to bude dobrota

Teda........jak je vidět, zelená není jen pěkná pro oči,ale i pro žaludek:yes:

To se mně líbí! To si pamatuju a udělám :yes::yes: Aj placky zkusím:-!:-!:-!

Tématické fráze:
colcannon, colcannon recept, colcanon, cacannon recept

Suroviny:
brambory, kapusta, česnek, mléko, sůl, pepř, olej olivový, tymián, máslo

Přidat fotografie receptu