Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bonet

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 012 kJ /
1 198 kcal
Bílkoviny49,92 g
Tuky57,44 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 442 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy83,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou. Krok 2: Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 4 lžic cukru. Krok 3: Karamel rozdělíme do zapékacích mističek tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem pracujeme opatrně, ale rychle, hned vychladne a tvrdne. Krok 4: Vejce lehce rozšleháme, přidáme cukr, prosáté kakao a dobře promícháme. Krok 5: Přidáme rum a mléko, opět dobře promícháme. Krok 6: Nakonec přidáme rozdrcené sušenky a zase dobře promícháme. Krok 7: Směs rozdělíme do zapékacích mističek na ztuhlý karamel. Krok 8: Mističky dáme do hlubšího pekáčku, do kterého nalijeme horkou vodu, která by měla sahat asi 1 cm pod okraj mističek. Krok 9: Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 45 minut. Když se dotkneme hmoty prstem, lehce přitlačíme uprostřed mističky a cítíme že nám hmota klade odpor mělo by to být pečené. Krok 10: Upečené Bonet vyndáme z vody a necháme je úplně vystydnout, potom je dáme vychladit do lednice. Krok 11: Při podávání vychlazený Bonet vyklopíme na talířek a na každý položíme jednu sušenku amaretti.

Zveřejněno 1. 8. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Můžeme dělat individuální porce do zapékacích mističek (používáme-li keramické, ověříme si jestli vydrží teplotu přes 200ºC, aby se nám po nalití karamelu nezničili, karamel má nějakých 230ºC), anebo můžeme použít například chlebíčkovou formu, po vychladnutí vyklopíme a krájíme jednotlivé porce.

**Bonet je v podstatě pudink, pocházející z italské oblasti Piemonte (doslovný překlad slova bonet z místního nářečí znamená klobouk). Je to obdoba francouzského Crème caramel a španělského Flan de huevo.

***Toto je jedna z verzí, existuje mnoho obměn, které se převážně liší v množství jednotlivých surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bonet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87xl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bonet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87xl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jitkas:Ano máte pravdu, jedná se o Crème caramel, děkuji za upozornění a pochvalu:-K už to opravuji;-)

Spise podobny francouskemu "Crème caramel", nebot se netvori tvrda karamelova krusta. Jinak opravdu vyborny a mate ho precizne provedeny. To je ovsem "zvykem" u vsech Vasich receptu, jeden lepsi nez druhy.

spagetka::yes:
Betyna: Formičky se nevymazují, na spodku je karamel, který po upečení zůstane tekutý a stěny je-li to potřeba uvolníme například menším nožem ;-)

:yes:krásné! Formička se nemusí vymazávat?

to se mi líbí, to si ukládám.Já zatím použiju formu na srnčí hřbet, na vhodnou keramiku jsem ještě nenarazila, chtěla bych i do mikrovlnky. ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
bonet recept, zákusky bonet, recept creme caramel, pizza bonet, bonet menu, creme caramel top recepty, rychly moucnik v zapekacich mistickach recepty, francouzsky flan, desert bônet, flan s jablky, créme karamel recept, čokoládový bonet, dezert bonet, creme caramel recept, bonet, hrnce bonet, francouzský flan s jablky, bonet italský dezert, karamel bonet, recepty bonet

Suroviny:
vejce, karamel, kakao, rum, mléko, sušenky amaretti

Přidat fotografie receptu