Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Labutí chmýří

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 25

25

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 521 kJ /
7 534 kcal
Bílkoviny128,75 g
Tuky412,96 g
Vláknina37,80 g
Cholesterol 2,26 g
Sodík 1,62 g
Sůl4,04 g
Sacharidy806,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Z bílků ušleháme sníh a ke konci šlehání přidáme cukr, pak žloutky a jemně zamícháme. Přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme. Krok 2: Těsto vylijeme na plech (30*40 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut při 180 st. C a vychladlý podélně rozkrojíme na dva díly. Krok 3: Krém:
Kaiserky namočíme ve dvou hrnkách mléka až změknou, vidličkou je rozmícháme na kaši. Krok 4: Přidáme kokos a opět zamícháme. Ve zbylém mléce (1 hrnek) uvaříme oba cukry, přidáme kaši s kaiserek a mícháme do zhoustnutí a necháme vychladit. Krok 5: Máslo utřeme do pěny a stále míchajíc přidáváme postupně kaši a ušlehat do jemného krému. Krok 6: Drobenka: Máslo, cukr i kokos přismažíme na pánvi až kokos zhnědne. Krok 7: Dochucení : asi 1/2 sklenice červeného džemu. Krok 8: 1 plát piškotu potřeme bohatě džemem, polovinou krému, přikryjeme druhým plátem, namažeme zbylým krémem a posypeme drobenkou.

Zveřejněno 3. 8. 2014

Poznámka autora pavelk

Vysvětlivky:

obsah hrnku = 250 ml

PL = polévková lžíce

KL = kávová lžička

prdopeč = prášek do pečiva

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labutí chmýří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o90N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labutí chmýří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o90N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dnes jsem upekla a bráním jej vlastním tělem,:-p:yes:Mňamka a ten prdopeč vůbec není na škodu ,krém výborný:-K

řezy vypadají nádherně:yes::-D ten krém je opravdu zajímavý;-)

:yes::yes::-)):-DNebrlite a zkuste, pak až mudrujte:-))

Jana Bernátová 4. 8. 2014 14:20
No, zdá se mi to trochu podezřelé. Vadí mi pečivo jako součást krému a ten prášek do pečiva se mi zdá zbytečný. Počkám si, až to někdo vyzkoušíte a sdělíte své dojmy pekařské i chuťové. Nicméně na fotce vypadá moučník úžasně.

kuchtík 3. 8. 2014 19:23
casino:kdyby sis pořádně přečetl recept-nedovtipe!

Frantiska:
Také mě to pečivo zaujalo... Asi je to imitace běžně používané moučné kaše.
Trošku mě překvapuje množství mléka; snad by bylo (pro nedovtipy mého formátu) formulaci "...a mícháme do zhoustnutí..." doplnit: mícháme a vaříme do zhoustnutí.

Lenka: neregi:-//
Dávat prdopeč do šlehaných těst obecně a do těsta bez tuku jako v tomto případě zvlášť, je něco podobného jako když ten filmový pradlák v "Tenkrát na západě" používal současně opasek + kšandy:-D:-D:-D

zajimave .)

Frantiska:Mě taky, ale v receptu to bylo a já to tak zkusila a krém je krásně nadýchaný a chuťově výborný. Plech těchto řezů ti mí sarančata snědla jen se zaprášilo.:-)

mne zarazilo, proc rohliky ci kaiserky?

Nevim, proc by se nemohl dat do piskotu prdopec. Je to jistota, ze buchta vybehne, kdyz je v nem vic cukru.:yes:

Pěěěkny recepis, pjééékny...:yes:
...tedy, až na ten prdopeč do piškóóótu:no::-O

Tématické fráze:
labutí chmíří, chmíří, buchta labutí chmíří, labutí maso, buchta labutí chmíří recept, sněhové labutě, labute z bílku, řezy labutí chmíří, recept na labutí chmíří, sněhové labutě top recepty, moučník labutí, labutí chmíří recept, labuť z bílků, labutě recept, labutě ze sněhu, labutě z cukru, krém do labutí, recept - sněhové labutě, labutě ze sněhu recept, recept labutí

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr krupice, prášek do pečiva, rohlík, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, kokos strouhaný, máslo, máslo, kokos, cukr krupice, džem

Přidat fotografie receptu