Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 250 kJ /
1 494 kcal
Bílkoviny8,76 g
Tuky143,90 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy16,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Krok 2: Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla. Krok 3: Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme. Krok 4: Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Krok 5: Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína.

Zveřejněno 4. 8. 2014

Poznámka autorky danielle72

Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN6k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN6k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Podobhným způsobem jsme v neděli připravovali platejze:-p:-p:yes::yes:

Měla jsem čest tuto dobrotu ochutnat a tak úžasnou záležitost jsem ještě nejedla:-p:-pmá to vyvážené chutě a sumec je výborná ryba i když se říká,že uzený je nejlepší,ale i tato varianta je skvělá:-p:yes::yes:+

:-p:yes::-K

danielle72: tak....a mám po srandičkách:-K

jarda Kadic: Šmarja, nesmím být příště na tom sluníčko tak dlouho :-D Díky, opraveno ;-)

Chachá:yes: to se ti povedlo:-)) pečeme sumce...a......ejhle....výpek máme z candáta:-)) jinak....:yes:

Tématické fráze:
sumec recept, příloha k sumci, uzeny sumec na vině, uzený sumec recept, sumec v omacce, uzeny sumec, podkovy ze sumce, sumec podkova, smetanová omáčka s vínem, sumec na másle podkovy, uzený sumec recepty, sumec recepty, recept na sumce, smetana a vino zdrclo, líčka ze sumce-recepty, sumecek na smetane, uzený sumec příprava, vino smetana, lišky na bílém víně se smetanou, podkovy se sumce

Suroviny:
sumeček africký, olej, máslo, víno bílé, smetana ke šlehání, pažitka, nať petrželová, sůl, pepř bílý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu