Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort ZAHRADA s borůvkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bartlice Bartlice

Náročný

Doba přípravy Záleží na šikovnosti :)

Záleží na šikovnosti :)

Suroviny

Porce: Hóódně! :)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie57 908 kJ /
13 841 kcal
Bílkoviny231,70 g
Tuky848,76 g
Vláknina23,30 g
Cholesterol 5,29 g
Sodík 2,03 g
Sůl6,54 g
Sacharidy1 307,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Poté přidáme mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva, olej a vodu. Všechno promícháme a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme napůl a jednu polovinu obarvíme kakaem. 1/3 těsta vlijeme do malé formy a 2/3 do velké, vždy tak aby část byla bílá a část hnědá a vytvořila tak "mramorový" efekt. Pečeme při 160°C. Krok 4: Pudink připravíme dle návodu na obale, jen do mléka vmícháme místo moučkového cukru vanilkový. Když pudink vychladne na pokojovou teplotu vmícháme ho po lžících do másla. Krok 5: Přidáme žloutky, moučkový cukr podle chuti a pár kapek vanilkového aroma. Nakonec rozpustíme zelené potravinářské barvivo v trošce rumu a obarvíme krém na potřebnou barvu. Krok 6: Náplň: Do smetany zamícháme ztužovač a vyšleháme z ní tuhou šlehačku. Tu smícháme s mascarpone, přidáme cukr podle chuti, nastrouhanou čokoládu a důkladně umyté borůvky. Krok 7: Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. "hráz" (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbytek vyplníme borůvkovou náplní a přiklopíme. Krok 8: Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Boky dortu potáhneme fondánem obarveným na zeleno, vyválíme si cca 3 mm tlustou placku a uřízneme si pruh potřebných rozměrů, ten pak přeneseme na dort. Krok 9: Na vodorovné plochy naneseme zbylý krém pomocí zdobící špičky na trávu a zvířecí srst. Dort dozdobíme a je hotovo.

Zveřejněno 4. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort ZAHRADA s borůvkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7x1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort ZAHRADA s borůvkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7x1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Děkuju moc všem! :-8

:-K nádhera !!! Překrásná práce- mooooc se mi to líbí :yes::yes:

:yes::yes::yes: nádhera, klobouk dolů :yes::-):-K

Teda Terezko,většinou tady dortíky pouze obodíkuji bez komentáře;-)
Ale ty sis dala práci jak s focením,tak i s perfektním rozepsáním postupu práce a toho si velice cením:yes:
Máš moc šikovné ruce a Tvůj dort musel babičce udělat obrovskou radost:-*
Je nádherný:-K:-p:yes:

to je úžasný dortík :yes::-D - babička je na Tebe určitě hrdá - já bych tedy byla velmi;-)

Terezko, pěkná práce, to už je takové cukrářské dílko :yes: 6.bod:yes:

Také se mi líbí, moje parketa to není ani omylem, ale smekám před těmi, co tohle vytvářejí :yes::yes::yes::yes:

Tedy to je krásný dort:yes::-K Obdivuji všechny, kdo toto dokáže:yes::-K Jsi velmi šikovná;-)

Dokonale popsané, nádherný dort :-K:-K a spousta práce za tím vším :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
borůvková náplň, náplň do dortů z mascarpone, dort zahrada, dortová náplń z mascarpone, náplně do dortu, dortová nápln s mascarpone, náplně do dortů z mascarpone, borůvkové mascarpone, borůvkové dortíky, náplň do dortu, dort s náplní mascarpone, borůvková náplň recept, boruvkova dorta, boruvkova napln na korpus, napln nadortovy korpus, dorty zahrada, recepty na dortové náplně, dortová náplň mascarpone, recept na náplň do dortu z mascarpone, dort s naplní z mascarpone

Suroviny:
cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce, olej, voda, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, žloutek, cukr moučkový, vanilkové aroma, rum, potravinářské barvivo zelené, mascarpone, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr moučkový, čokoláda, borůvky, potahovaci hmota smartflex velvet, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu