Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza a tatarská omáčka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Valdik Valdik

Snadný

Suroviny

Porce: Na přípravu přibližně 300 ml

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 043 kJ /
2 400 kcal
Bílkoviny8,53 g
Tuky259,57 g
Vláknina1,62 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 900 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy6,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly směs pomalu šlehejte. Krok 2: Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání je začněte přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžete olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujte, dokud do směsi nevmícháte všechen olej. Krok 3: Nakonec do směsi vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochuťte opět solí nebo pepřem. Takto máte připravenou základní majonézu. Krok 4: Při přípravě tatarské omáčky vmíchejte do majonézy postupně na jemno nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nasekané nakládané okurky, nasekané kapary a na závěr hladkolistou petrželku. Vše pořádně promíchejte.

Zveřejněno 6. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza a tatarská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqRq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza a tatarská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqRq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Já dělám majonézu tak že dám do nádoby vejce hořčici štávu z limetky sůl špetku cukru nemá chybu!

...není:-)!!! alespoň si můžeme vybrat :-)))

Není to zbytečné, tolik majonéz a tatarek stejných nebo jen s malými obměnami v podobě třeba kaparů?

Tématické fráze:
tatarská omáčka z majonézy, priprava tatarske omacky, majonéza z olivového oleje, majonéza recept, tatarska majonéza, tatarská omáčka recept, domácí tatarská omáčka, omáčka z majonézy, domácí tatarská omáčka z majonézy, tatarská omáčka, majonézové omáčky, majonesove omáčky, recept na tatarskou omacku bez majonezi, příprava majonézy, omáčky z majonézy, tatarská omáčka recept z majonezy, co si vybrat tatarku nebo majonézu, tatarská omáčka příprava, pepřová omáčka majonéza, majonéza olivový olej

Suroviny:
olej slunečnicový, olej olivový, žloutek, ocet vinný bílý, hořčice dijonská, šťáva citronová, sůl, pepř bílý, cibule šalotka, okurky sterilované, kapary, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu