Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitné bulky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 385 kJ /
2 721 kcal
Bílkoviny57,30 g
Tuky110,43 g
Vláknina19,75 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 6,48 g
Sůl16,18 g
Sacharidy364,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem. Krok 2: Po dvou hodinách tvoříme z těsta kuličky, které uprostřed tupou stranou nože do půlky rozmáčkneme. Krok 3: Bulky necháme ještě 30 minut dokynout a pak pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 25 minut (respektujte přitom zkušenosti s vlastní troubou). Krok 4: Pečivo má být na povrchu světlejší, zespod mírně zlatavě hnědé.

Zveřejněno 6. 8. 2014

Poznámka autorky danielle72

Ano, je tu opět několik fotek (přesněji tři), a je jich tolik, protože se mi všechny líbily. A doufám, že se budou líbit i Vám, však jsem je fotila s láskou ;-)

Ne, na žádné z nich není zobrazen postup. Na chuti hotového pokrmu to ale nic nemění :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzRX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitné bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WzRX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Danielko,to je radost pohledět na krásně zdokumentované bulky,jak celé,tak i překrojené s džemem:-K:-p:yes:
Nevím,jaká zde opět proběhla debata ohledně fotek...ale dovedu si to docela představit:-SV poslední době tady autor receptů nemůže moc chvály očekávat:-/
Nevím,co je na těchto fotografiích závadného,když ani jedna není stejná:-!

magdalenka: Jé, Magdalenko, po komentářích u několika mých posledních přidaných receptů jsou Tvá slůvka jak balzám, děkuji :-K:-)

Aj ja vždy obdivujem tvoje obrázky...a pripomienky k nim má teta - tá nesmrteľná - závisť...

Milé "Topinky", děkuji za body, komentáře aj za podporu :-K;-)

danielle72: opět nádhera a na Tvé fotky se vždycky těším;-):-):yes:

Fotky jsou krásné, já osobně mám ráda když jich je víc;-) a bulky bych si k snídani určitě dala:-p:yes:

:yes: takovou snídani bych si dala líbit :-p:-p a fotky mi nevadí, čím víc, tím líp!!!! ;-):-K

danielle72: No, mi tohle určitě nevadí. Vadí mi, že někteří naši uživatelé sem dávají fotky s logem jiných stránek a nikdo ani nemukne. Kdyby jsme my dali fotky s logem Topreceptů na jiné stránky, no to by byla Amerika!

Jana Remkova: Ano, některým neregistrovaným vadí, že mám u receptu tři fotky hotového jídla a žádnou fotku postupu... (samozřejmě že je každá z těch fotek trochu jiná). Ale čemu už vůbec nerozumím, že to vadí jen u mých receptů... Ale co ;-)

Paráda, nádherný džemík i ty bulky :-) To už některým vadí i počet fotek?? Máš je všechny hezké a myslím, že bych je přidala taky :-). Proč ne? Jíme očima :-)

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
bulky z žitné mouky, domaci bulky z žitné mouky, zitne suchary, bulka z žitné mouky, kvaskove žitné bulky recept, domácí bulky ze žitné mouky, bulky že žitné mouky, domácí žitné bulky, pšenično žitné rohlíčky, domácí bulky žitné, pšenično žitné bulky domácí, bulka ze žitné mouky, domácí bulky žitná mouka, hamburgerova bulka recept zitna mouka, suchary z žitné mouky, žitné domácí bulky, recept na zitne suchary, domácí hamburgerové bulky žitné, pšenično žitna mouka, bulky z zitnou moukou

Suroviny:
voda, sádlo, tuk, mouka hladká, mouka žitná hladká, mouka pšeničná, sůl, kmín mletý, droždí sušené, cukr

Přidat fotografie receptu