Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 731 kJ /
414 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky30,30 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,50 g
Sacharidy8,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, dáme na plech, vyložený pečícím papírem, mírně osolíme a zakápneme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na cca 200°C a pečeme 10 minut. A necháme zchladnout. Krok 2: Těsto rozložíme na plech, potřeme pestem, rozložíme připravený lilek, poklademe rozpůlenými rajčaty, lístky bazalky a posypeme rozdrobenou fetou. Pečeme na 200°C přibližně 15-20 minut.

Zveřejněno 6. 8. 2014

Poznámka autorky maris

Inspirace: Vše o vaření

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBR9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YBR9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Díky za inspiraci na rychlou a dobrou večeři. Přidávám i foto. :-)

Jirina78: děkuju, to.mě těší ;-):-) fotka je krásná :yes::-K

vybusna:ja mám dojem, že väčšina u nás predávaných syrov je z kravského mlieka...nepreberaj, nešpekuluj, jedz čo ti chutí a máš to!
maris, prepáč za komenty "mimo mísu"!

magdalenka: tak mam zato, ze feta je z ovcieho. tie salatove syry balkanskeho typu co sa predavaju u nas (a v jednom obchode aj v mnichove) su z normalneho kravskeho. mozno sa mylim, a tym padom, som z toho hotova, ze som to tak zle odhadla

vybusna:čo myslíš pod tvrdým kravským syrom???

fuuu, to je krasne jedlo.... Ja som zistila, ze vonkoncom nemozem fetu. ale zato milujem tvrdz kravsky syr, takze by to bola s tym syrom pre mna vzyborna volba. btw...mam navlas rovnaku vidlicku.

Slibný koláč:-p, už mám uloženo :yes:

amalia: děkuju:-):-K

krásny koláčik:yes: robím podobný, baklažány môžem kedykoľvek v akomkoľvek množstve:-)) robím podobný, akurát namiesto fety dávam cantal, vyskúšam podľa teba:-) len nech je ešte veľa slnka, aby sa urodilo dosť zeleniny na takéto dobrotky:-D:yes:

mysulka: asi máme stejné chutě;-):-)

jarka skrobakova: Jaruško, doufám, že budeš spokojená, děkuju:-):-K

Maruško já lilky miluju a tohle někdy vyzkouším :yes::yes::-K:-p:-p

1974andrea: budu mít radost, když vyzkoušíš, česnek tam bude určitě moc dobrý:-)
Marcelko, děkuju,:-) cuketa je výborná obměna :-p.

Maruško, všechno mám doma, tak vyzkouším, lilky rostou jako blázen, rajčat a bazalky mám taky spoustu;-) Možná si ještě lilky potřu trochou česneku:-):yes:

Báječná inspirace, Maruško. Zkusím dneska napůl s cuketou. Rozhodně to bude dobré:-p:-p. Lákavé foto:-* +8

:-p:yes: Krása, viděla jsem to v televizi, už tam mě to zaujalo:-p, jsou tam samé dobroty:-p:-K:-K:-K

Děkuju vám:-):-K

magdalenka::-)):-))
Coleto - bryndza bude určiě výborná:-p
Danielko - já taky;-):-)

Lilek mohu kdykoli v jakémkoli množství :-p:-K:yes:

Zas šantíš v kuchyni?:yes:

Tak to hned v sobotu vyzkouším, místo fety by šla i brynza. Pěkný recept.

Tématické fráze:
kolač z lilku, tncz nova kde rostou houby, koláč s lilkem, recepty s lilkem, recept na koláč s lilkem, lilkový kpláč, lilkové koláčky, koláč s fety, lylkovy kolač, tncz nova

Suroviny:
těsto listové, lilek, pesto bazalkové, rajče cherry, sýr feta, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl mořská

Přidat fotografie receptu