Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po lesnicku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fabio

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 588 kJ /
857 kcal
Bílkoviny27,82 g
Tuky45,56 g
Vláknina41,04 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy59,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto:
přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou mrkev (nestrouháme, jen pokrájíme najemno), a čtvrcené stroužky česneku, přidáme houby. Pokud použijeme houby sušené, necháme je změknout v teplé vodě, kterou potom nevylejeme, ale přidáme do směsi. Krok 2: Marinovného králika necháme okapat, ve velké, hluboké pánvi nebo kastrolu osmažíme na oleji jemně nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme mrkev a česnek z marinády a smažíme několik minut. Vložíme králíka a a mírném ohni smažíme tak dlouho, až povrch kůrkovitě zhnědne. Přidáme houby i zbytek marinády a mírně podlejeme. Krok 3: Králíka přeložíme do zapékací mísy, zalejeme omáčkou, která se vypeče z marinády, znovu mírně podlejeme a dopékáme ve střdně horké troubě přibližně hodinu. Krok 4: Krátce před podáváním vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem, bramborem, nebo polentou.

Zveřejněno 8. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po lesnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVPY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po lesnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVPY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Manželovi chutnalo:yes:

Hotovo k dnešnímu obědu,jsem zvědavá co na to manžel.má rád spíše pečeného králíka.Krásně se linula vůně při pečení z trouby.:-p:yes:

Alice_G: určitě překlep, ta nula je tam navíc, opravím, díky

0,40 dkg hub jsou 4 gramy, nedošlo k nějaké chybce?

:-p+:yes:

Jitkas: upraveno, tak ať chutná :-)

Fabio, v tom pripade to neni po lesnicku, bohuzel, asi jste spatne pochopil, nebo prelozil.
Nejlepe bude, kdyz odstranite italsky nazev a nechate jen ten cesky a je to vse OK, recept je dobry.

Ma pravdu i Danielle72, nam je to putna, jen kdyz nam chutna, presne tak.

Fabio: Ať je to jak chce, hlavně že chutnalo :-!:yes:;-);-)

Jitkas: určitě mohl, ale jak jsem už řekl, recept má kamarád (žije v regionu Friuli)pojmenovaný takto, proto jsem ho neměnil. Já jsem si recept poupravil a vařím ho tak,jak jsem publikoval a název ponechal.

Fabio: Nemohl by to byt nahodou "Coniglio del forestale"?

"Il forestiere" s lesnikem opravdu nema nic spolecneho, kdezto "il forestale" je prislusnik policejniho sboru "La Forestale", ktery se stara o bezpecnost chranenych parku a prirodnich rezervaci, tedy houby, bylinky atd. se hodi perfektne, proste lesni policajt.

tejaja:samozřejmě, protože: chcete-li menu zabalit do alobalu, řekněte nám : zabalit do alobalu;-) ... nevím jestli rostou, zatím to není žádná hitparáda, zítra řeknu a popřípadě zabalím :-)

zuzun: já to taky vidím na pollo cacciatore,tak mě to přeložil překladač, však on to někdo opraví;-)

:-KHezký recept.:yes:

Ten "prespolni" kralik vypada dobre, samy oblibeny ingredience.:yes::-p. Tady je ale kralik tak drahej, ze to vyda za nakup na cely tyden. No, musim podvadet s kuretem

Fabio: Tak mi pošli nejaké :-) A keď poviem, zabaliť huby do alobalu, zabalíš mi ich do alobalu? :-D;-)

Králíček vypadá moc dobře :yes::yes:

maris:jé děkuji, to mě moc těší :-)

Fabio: zapomněla jsem napsat, že recept se mi moc líbí:-):yes:+

maris: díky, už jsem to udělal :-)

Fabio: jako autor receptu si můžeš rozkliknout tlačítko " Upravit " a recept i nápis opravit a upravit:-) jak potřebuješ;-)

Jitkas: Ano, já vím a děkuji za napsání. Recept se jmenuje Congilio del forestiere, já ho mám ve svých receptech uvedený jako Králík po lesnicku, protože přípravou a chutí tomu odpovídá. Měl jsem napsat, že se nejdená o překlad, je to má chyba. Teď koukám, že jsem se v názvu navíc překlepl, má být samozřejmě Coniglio. nevím, jestli to jde opravit.


tejaja: na houby jedu v neděli, uvidíme jak se zadaří a jestli porostou:-O

Kralik po lesnicku = Coniglio alla boscaiola, max.Coniglio della foresta (la foresta = les)
Il forestiere(o) v italstine znamena, cizinec, prespolni, host......

Konexie na králika mám, jedného dokonca v mrazáku, ale nemám konexie na hríby. :-D Možno vypomôže dobrý sused.:-O:-) Ale zase sušené :-)mám.

Ono se to dá i s jiným živočichem, ale králik je asi nejlepší:-). Chce to zajistit nějaké konexe u chovatelů králíků :-)

U nás králíka nejíme,na domácího nemáme konexe,a ty chudinky kupované......ale stejně si to uložím a zkusím s jiným živočichem:-D:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
králík na ohni, králík recepty, jak dlouho žije králík domácí, jak dlouho žije králík domácí, králík na liškách, jak dlouho žije kralik, recepty z králíka, pečený králík na ohni, jak nejlépe upravit patizon, jak udělat králíka na ohni, králík s polentou, recept na králíka, jak upeci kralika, jak nejlepe udelat kralika, po lesnicku, recepty na králíka, králík na divoko a liškach, kralik v alobalu, králík na houbách po italsku recept, pečeně po lesnicku

Suroviny:
králík, houba hřib, ocet, víno bílé, bobkový list, jalovec, pepř celý, mrkev, česnek, cibule, smetana

Přidat fotografie receptu