Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety z Florencie

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubutop bubutop

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 493 kJ /
1 313 kcal
Bílkoviny121,37 g
Tuky21,86 g
Vláknina45,11 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 970 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy105,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupejte a nakrájejte na kostky celer, mrkev, cibuli, sušená rajčata, stroužky česneku a petržele. Krok 2: V hrnci nechte podusit na oleji na mírném ohni po dobu 10 minut. Krok 3: Přidejte petrželku a masa, zvýšte teplotu a nechte vařit, dokud maso nezmění barvu a voda se zcela neodpaří, osolíme a opepříme. Krok 4: Zalijte vínem a jakmile se víno odpaří přidáme rajský protlak, nechte vařit na vysokou teplotu dalších 5 minut.
Po této době snižte teplotu a vaříme 1 hodinu.

Zveřejněno 12. 8. 2014

Poznámka autorky bubutop

Recept pochází od přítele z Florencie a je moc dobrý, zkuste ho, určitě vám zachutná.

Italové většinou nedávají na těstoviny sýr, ale já to mám raději, takže jsem si trochu přilepšila strouhaným sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety z Florencie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXnR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety z Florencie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXnR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Mně se recept moc zamlouvá a určitě ho vyzkouším a pan Hugo je moc přechytralý a nevím, proč se tady dohaduje o názvu, o tom snad tato diskuze není, hlavně že jídlo lidem chutná a je mně jedno jak se jmenuje, a doufám, že se paní autorka nenechá odradit od těchto rýpalů

bubutop:
To preto, lebo sa Vás spýtajú, či syr chcete alebo nie. Ak áno, tak ho prinesú v miske a každý si nasype, kolko mu chutí.

...špagety máme rádi, takže ukládám, vyzkouším a boduji :-)

Zdeněk:nakrájejte vše na kostky, tak trochu rustikálně.

mariana.:je tady dost těžké oponovat připomínkám. Každý má jinou zkušenost a jiné zdroje. Ale hlavně, že nám chutná :yes:

Recept se mi zamlouvá, ale zeleninu doporučujete nakrájet jak: na kostky, proužky atd. ?? Z fota není jasné.

No vidím, že každý každého chytá za slovo. Každopádně jsou to takové naše boloňské:-D Ale já bych si velmi pochutnala. A bez sýru si to nedovedu představit :yes:

Jitkas:no, musím přiznat, že máte částečnou pravdu s tím sýrem, ale několikrát jsem v Itálii měla možnost špagety na různý způsob ochutnat a nikdy nebyly se sýrem.

bubutop: Prominte mi otazku, kde jste prisel na to, ze Italove nedavaji syr na spagety, mohu Vas ujistit, ze opak je pravdou, parmazanem ci pecorinem opravdu nesetri. Jedine v pripade omacek obsahujicich ryby a morske plody ho nepridavaji, ale i zde existuji urcite vyjimky.
Nazev receptu je Vase vec, ale je dosti zavadejici.

Ať jsou odkudkoli, mně se líbí:yes:
:-p Určitě vyzkouším:-p

bubutop:
Samozrejme, necháme to tak.
Kazdý máme svoju pravdu.
Pravda ale existuje len jedna...

Hugo:nechci se hádat o původ receptu, jen je rozdíl když ho označím jako "Špagety z Florencie" nebo "Florentské špagety". Není to typický recept , jen je to jejich rodinný. Snad mi rozumíte, jak to myslím:-)

bubutop:
Ako myslíte, ja s tým ale nesúhlasím.

Hugo:nemyslím si, že ve Florencii do všeho cpou špenát, takže jsou to špagety z Florencie, starý recept a nikde neuvádím, že jsou to typické florentské špagety.

Jedlá z Florencie sú typické tým, ze obsahujú spenát.
Tento recept je tradicná omácka ale bez pancetty (údená slanina...) z Bologne -
Spaghetti bolognese.

Tématické fráze:
florentske spagety, mrkev, celer, petržel v receptech, nejlepsi pizza ve florencii, mrkev pohuho

Suroviny:
maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, mrkev, celer, protlak rajčatový, rajče sušené, víno červené, petrželka zelená, česnek, olej olivový extra virgin, sůl, pepř, těstoviny špagety semolinové

Přidat fotografie receptu